divendres, 19 de juliol del 2019

SITGES 2019 #1: CARTELL I AVANÇ PROGRAMACIO


Resultat d'imatges de festival sitges 2019
Ahir el director del Festival de Sitges, el sr. Angel Sala va fer la clàssica roda de premsa per a fer un primer avanç de la programació del Sitges 2019. Sí, això ja ho tenim aquí.

Ja sabíem que la 52ena. edició del Festival ens situaria l'any 1979, amb referències a la saga Mad Max i un món futur apocalíptic. Aquest any el film fundacional del sr. George Miller fa 40 anys i és una ocassió perfecta per emplenar Sitges de desert i ferros oxidats i que aquesta sigui la imatge de l'edició d'enguany. Però també en fa 40 d'Alien, el octavo pasajero del sr. Ridley Scott i Apocalypse now del mestre Coppola. El '79 fou una bona collita!

Sota et títol d'Apocalypse domani podrem veure films de l'exploitation italiana com Los guerreros del Bronx (d'Enzo G. Castellari), Bronx lucha final (de Joe D'Amato), Roma año 2072: los gladiadores (de Lucio Fulci) o Contaminación: Alien invade la Tierra (de Luigi Cozzi).

El Sitges 2019 retrà homenatge a la trajectòria del sr. Sam Neill (actor de films com La posesión, Parque Jurásico o El Piano) i al sr. Pupi Avati, el realitzador responsable de clàssic com 'Zeder' o 'La casa dalle finestre che ridono'

Els primers títols que el director del Festival ha anunciat són: 3 From Hell (la nova de Rob Zombie), Daniel Isn't Real (de Adam Egypt Mortimer), Bloodline (debut de Henry Jacobson), Vivarium (de Lorcan Finnegan). Peli de zombies com Little Monsters (d'Abe Forsythe), Depraved (de Larry Fessenden) o Sadako (on tornarem als orígens de The Ring d'Hideo Nakata). Films 'trencadors' com The Room (de Christian Volckman) o Le daim (de Quentin Dupieux.

Sitges 2019 vol prestar atenció al cinema dirigit per dones, sempre subrepresentat en aquest Festival. Així doncs, podrem gaudir de Judy and Punch (de Mirrah Foulkes), Greener Grass (de Jocelyn DeBoer & Dawn Luebbe), Braid (de Mitzi Peirone), Darlin' (de Pollyanna McIntosh).

A Noves Visions, la secció més 'autoral' del festival trobarem els nous films de: Lucky McKee, Lav Díaz, J.P. Valkeapäá o  Lee Su-jin. Pel que fa al cinema de realitzador/es d'aquí: Paradise Hills (d'Alice Waddington), Cuerdas (de José Luís Montesinos), Ventajas de viajar en tren (d'Aritz Moreno) o El hoyo (de Galder Gaztelu-Urrutia).

En quant a retrospectives i homenatges... a King Hu, a Alien amb un documental d'Alexandre O. Philippe sobre els orígens creatius d'aquesta obra de referència.

Aquest any també hi haurà concert amb Hermann Kopp (responsable de BSO de Nekromantik o Nekromantik 2) i Nightcrawler.

El proper dilluns 22/07/19 a les 12:00 comença la festa amb la venda d'abonaments, packs i maratons; així com entrades per al concert.

Això ja ho tenim aquí!