dimarts, 27 d’agost del 2019

LES PEL:LICULES MES LLARGUES DE LA HISTORIA DEL CINEMA


Resultat d'imatges de logistics filmSi us pensàveu que això de que les pel·lícules cada cop durin més és de recent invenció o que la darrera de Los Vengadores o Érase una vez... en Hollywood eren llargues continueu llegint per a descobrir que hi ha films que duren moooooolt més del que heu vist fins ara. Cert que algunes peces són experimentals o entren directament en el terreny del vídeo-art però no deixen de ser llargmetratges... Us les repasso cronològicament.

THE PHOTO-DRAMA OF CREATION (Charles T. Russell, 1914)
Durada: 8 hores
Es tracta d'un documental dels Testimonis de Jehová sobre com combatre 'la ciència del mal' i l'ateïsme' repassant la història de la vida la Terra. Tenint en compte l'any que en fou realitzada té el seu valor, es tracta d'una de les primeres pel·lis en les que es va sincronitzar la veu amb la imatge.
(La podeu trobar per parts a youtube en aquest enllaç)

EMPIRE (ANdy Warhol, 1964)
Durada: 8 hores i 5 minuts
Es tracta d'un dels projectes audio-visuals més coneguts del sr. Warhol. Va filmar des dalt d'un gratacels la façana de l'Empire State Building durant 6 hores (de les 9 de la nit a les 3 de la matinada)... al sr. Warhol li va semblar que el resultat era 'curt' i la va relentitzar per a que durés les 8 hores que dura
(la podeu trobar en aquest enllaç)

HITLER: A FILM FROM GERMANY (Hans-Jürgen Syberberg, 1977)
Durada: 7 hores i 22 minuts
Es un biopic 'sui generis' sobre Adolf Hitler on es combina titelles, reflexions filosòfiques amb teatre, espectacle de varietés... L'actor que fa de Hitler (Peter Kern) va guanyar el premi al millor actor en els Premis de Cinema Alemany.
(podeu veure un parell de fragments ens aquest 2 enllaços: part 1 i part 4)

BITVA ZA MOSKVU (Yuroy Ozerov, 1985)
Durada: 5 hores i 58 minuts
Producte propagandístic dels darrers dies de la URSS per a commemorar els 40 anys del final de la II GM. Per molts crítics és un dels millors films sobre la 'Gran Guerra' (o Primera Guerra Mundial).
(la podeu veure sencera en aquest canal de youtube). 

THE JOURNEY (Peter Watkin, 1987)
Durada: 14 hores i 33 minuts.
La majoria de films d'aquest post no foren estrenats comercialment però The Journey sí i en ella s'expliquen els efectes que les armes nuclears podrien tenir sobre el nostre planeta. En ella s'hi barreja el documental amb escenes de ficció.
(la podeu trobar per fragments en aquest canal de youtube)

LA CURA CONTRA EL INSOMNIO (John Henry Timmis IV, 1987)
Durada 87 hores
Es tracta d'una autèntica flipada experimental del sr. Timmis IV: filmar al poeta Lee Groban llegint el seu poema homònim de 5.000 pàgines. El sr. Groban, davant de la càmera llegeix el seu text mentre darrera d'ell s'hi projecten llums, formes psicodèliques i escenes de cinema porno (suposo que per a fer més amè el visionat). 

EVOLUTION OF A FILIPINO FAMILY (Lav Diaz, 2004).
Durada: 9 hores. 
Un habitual dels festivals de cinema el sr. Diaz és un 'enganxat' als films llargs, mooolt llargs, és la seva marca personal... no voldria estar en la pell del programador de festival que el vulgui incorporar en la seva graella. 

THE CLOCK (Christian Marclay, 2010)
Durada: 24 hores. 
Una de les peces artístiques més populars dels darrers anys en la que a cada minut se'ns mostra una escena de pel·lícula en la que es mostra l'hora que és a l'exterior de la pantalla quedant sincronitzats Vida i cinema. 
(Podeu veure un fragment en aquest enllaç). 

MODERN TIMES FOREVER (Superflex, 2011)
Durada 240 hores (10 dies)
Es recrea l'evolució d'un edifici des de la seva construcció fins a milers d'anys després de l'extinció de la raça humana. Cada dia de pel·lícula mostra un període de diversos segles. Fou descrit com a 'cinema apocalíptic d'art i assaig'. Es projectà davant de l'edifici real a Helsinki en el que es basa el film.

LOGISTICS (Erika Magnusson i Daniel Andersson, 2012)
Durada: 888 hores (37 dies)
I arribem a l'obra culminant d'aquest post, la pel·lícula més llarga de la Història del cinema. L'argument del film és senzill, respon a la pregunta: quan tarden els aparells electrònics a arribar a casa nostra?. El film ressegueix en temps real el viatge des de la fàbrica de Xina fins a l'establiment comercial d'Estocolm.
(aquí podeu veure tots els vídeos fragmentats per dies: 37 dies)


2 comentaris:

Sergi ha dit...

Però realment algú ha vist sencera la 'pel·li' 'Logistics' aquesta? A banda del muntador i part de l'equip de rodatge... Si és a temps real vol dir que hi ha d'haver diversos períodes de 8-10 hores de càmera fixa en que l'aparell resta en algun magatzem fosc. Molt emocionant!

Ciutadà K ha dit...

Correcta l'apreciació del 'magatzem fosc', Xexu... tot plegat és molt delirant !!