dijous, 14 de maig del 2020

A LA RECERCA DE NUMEN, HE FET DE JURAT


Sant Jordi a la recerca de Numen | Servei Educatiu del Baix Ebre

Amics i amigues, aquest confinament forçat, obligat i necessari ens està cundint a tope! Fa unes setmanes rebia la proposta deshonesta d'un dels dinamitzadors culturals més potents que tenim a casa nostra (i 'cuentista', molt 'cuentista') i, a més, és un amic, per tant, qualsevol cosa que em proposi tinc tendència a dir-li que sí. Aquest cop la proposta que em feia era formar part del jurat d'una iniciativa que barrejava literatura, audiovisual i noves tecnologies... li vaig dir que sí, es clar. Al sr. Tibau no li puc dir que no!

A la recerca de Numen és una iniciativa del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a III Jornada de Potenciació de la  Literatura Catalana emmarcada dins del World Mobile City Project que reprén l'idea generada des del diLLUMs d'Arts al Forn de Numen com a musa de la creativitat i el reconeixemet que fan cada any a les persones i entitats ebrenques que han rebut premis aquell any.

A la recerca de Numen anava adreçat a l'alumnat de 4t. d'ESO dels centres educatius de les Terres de l'Ebre, havia de ser una mena de gincana cultural a Tortosa el 29 d'abril però les circumstàncies van provocar reorientar-ho cap un altre lloc i tranformar-ho en una activitat telemàtica en la que Instragram i Twitter eres els mitjans escollits per a presentar les creacions. Així doncs, amb el hashtag #Numen20 els i les alumnes havien de crear vídeos o fotos mostrant o parlant aspectes vinculats amb la literatura. Les propostes amb les que podien participar eren 5:

#SomVersos: llegir o rapejar un poema en vídeo (a Twitter)
#BookFace20: fotografia amb la portada d'un llibre (a Instagram)
#SomParaules: dissenyar una postal literària (a Twitter)
#SomLlibres: fer ressenya d'un llibre en vídeo (a Instagram)
#SomMúsica: editar videoclip musical en base a un text literari (a Instagram)

L'alumnat dels instituts de les Terres de l'Ebre van anar 'penjant' les seves propostes a Twitter i Instagram i si hi poseu els hashtag corresponent #Numen20 podreu veure-les totes. El jurat estava format per 7 membres de diLLUMs d'Arts al Forn que van haver d'escollir la proposta guanyadora per a cadascuna de les 5 categories. 

Aquí us deixo el veredicte amb els enllaços dels 'guanyadors' per a que els pugueu veure. 

VEREDICTE FINAL A LA RECERCA DE NUMEN
El jurat format per Sheila Martín, Marta Escolà, Irene Prades, Àngel Martí, Xavier Miró, Ricardo Gascón i Jesús M. Tibau, com a membres del col·lectiu diLLUMs d’arts al Forn, després de visionar totes les participacions a twitter i instagram de A la recerca de Numen, decideix, per unanimitat dels seus membres, donar per guanyadors de les cinc modalitats als següents grups:

#somversos
.
#bookface20
.
#somparaules

#somllibres

#sommusica
.
El jurat també acorda fer una menció especial al grup VICIME1, que ha rebut més vots individuals al total de les cinc modalitats.
.
Finalment, us deixem amb el vídeo resum de les participacions guanyadores: