dimecres, 27 de maig del 2020

mónFILMAT 2020 #0: TENIM mónFILMAT !!


Poca cosa més podem dir, de moment. Aquest és el gran titular. Davant l'ajornament o, directament, anul·lació de tants i tants esdeveniments culturals, poder afirmar que hi haurà una 5ena. edició de mónFILMAT: aquesta és LA notícia. No us negaré que com a programador del festival i part de l'equip organitzador hem passat per les fases típiques per les que han passat tots aquells esdeveniments culturals que us deia: de veure clar que no es pot fer o ajornar-los quan arribi temps millors (però... i si no arriben? o si empitjoren? toquem fusta!)... així doncs, finalment hem volgut fer una acte de resistència, fer un pols amb el coronavirus, per a mantenir-nos fidels a la trobada amb el cinema on el paisatge és motor de la història que ens expliquen.

Lògicament, no serà una edició 'normal', no ho pot ser; per garantir la seguretat i seguir les indicacions institucionals ens hem hagut d'adaptar i plantejar una opció realitzable però que pugui mantenir els objectius de mónFILMAT.

mónFILMAT, Festival Internacional de Cinema i Paisatge tindrà lloc del 02 al 05 de juliol en una modalitat mixta: algunes sessions presencials, d'altres telemàtiques. Gaudirem de 9 llargmetratges (que ens venen de Bèlgica, Mèxic, Mongòlia o Equador) i de 20 curtmetratges escollits dels més de 300 rebuts mitjançant el 'call for entries' engegat fa uns mesos a la plataforma FestHome. Precisament, aquesta plataforma serà la que acollirà les sessions en format 'on line'... però mF continuarà sent gratuït.

Amics i amigues, tenim mónFILMAT 2020 !!