dijous, 27 d’agost del 2020

EL SR. TIM POPE PREPARA DOCUMENTAL DELS THE CURE


the cure

El sr. Tim Pope és director de cinema i, sobretot, realitzador de videoclips. El sr. Pope porta moolt temps vinculat a la carrera dels The Cure i del seu amic, el sr. Robert Smith. 

Fa 2 anys fou l'encarregat de dirigir The Cure Anniversary 1978-2018 en el que enregistrava el macro concert que el grup va fer en el Hyde Park London, un mastodòntic esdeveniment per a celebrar els 40 anys de la banda. El concert deixa prou palès l'esplèndida forma en la que està el seu líder i responsable de la majoria de lletres i músiques del grup, l'estimat Robert Smith.

Tot i la veterania del grup, continuen d'actualitat ja que és imminent un nou treball discogràfic... fa massa anys que no treuen material nou i els fans ja en tenim ganes.

Molt relacionat amb la celebració del 40è. aniversari, el sr. Tim Pope fa 3 anys que està treballant en el documental 'definitiu' del grup. Es tracta de mostrar l'evolució dels The Cure de forma cronològica dels dels '70 fins a l'actualitat, incloent molt material inèdit no vist fins ara; pel que sembla el sr. Smith va entregar al director 50 caixes amb pel·lícules dels primers dies de la banda que ningú ha pogut veure encara. Sembla ser que el mateix Robert Smith seria el narrador del documental i la intenció era estrenar-lo coincidint amb la celebració dels 40 aniversari però la producció no estigué llesta ... 

El sr. Tim Pope ha tingut uns contactes més aviat fluixos amb el món del cinema: El Cuervo Ciudad de Ángeles, no se la té com un gran film, precisament; segons el director la productora va manipular-la fins perdre el sentit que ell li volia donar. En allò que sí destaca (i molt!) el sr. Pope és en la realització de videoclips: la història audiovisual de The Cure està lligat a ell (com el sr. Anton Corbjin ho està a Depeche Mode); però el sr. Pope també ha destacat en videoclips per a Queen, David Bowie, Neil Young, The Bangles, Talk Talk, Everything But The Girl, Soft Cell o Siouxsie and The Banshees... 

Tot i aquesta extensa llista de grups musicals els videoclips més potents els ha ofert a The Cure, fins a 23 clips en els que capta perfectament l'atmosfera estètica del grup, perles com: Catch, In Between Days, Just Like Heaven, High, Never Enough, Close to me, Friday I'm in love, The Caterpillar i la referencial Lullaby.

Ganes moltes, doncs, de veure què i com ens explicarà la Història dels The Cure el sr. Tim Pope... ja falta menys!

Mentrestant, recordem aquesta meravella de l'any 1989