dijous, 1 d’octubre del 2020

EL CINECLUB LA RAPITA PRESENTA 'LOST IN TRANSLATION' A LA FILMOTECA


La Federació Catalana de CineClubs, dins de les activitats de la VII Setmana del CineClubisme va escollir un CineClub d'entre tots els associats per a que triés un clàssic del que portem de segle XXI. El CineClub La Ràpita fou l'escollit i vam pensar que Lost in Translation era un film que recull molt bé el que han significat els 20 primers anys del segle XXI.

Per a un cinèfag, triar una única pel·lícula millor és una tortura ... però Lost in Translation té moltes raons per a ser escollida: pel guió (valorat amb premis Oscar i Globus d'Or i que té més d'autobiogràfic del què ens pensem); per la fotografia estupenda de Lance Acord (responsable d'altres perles com Como ser John Malkovich o Adaptation) que amb els seus colors pastels, la seva sobreil·luminada nit i esmorteït dia és capaç de ser coherent amb les emocions que ens transmeten; perquè ens parla de les crisis existencials dels nostres dies: individualisme, la incomunicació, la soledat, l'estranyament; perquè és una crítica al model familiar tradicional i patriarcal; perquè ha estat dirigit per una dona i ens cal reivindicar, sense parar, la dona professional en el món del cinema... per aquest film la sra. Sofia Coppola fou una de les 3 directores nominada a millor Direcció als Oscar i la 1a nordamericana. 

Tot això ho explicarà en, vivo y en directo, el Ciutadà K com a secretari del CineClub La Ràpita a la Filmoteca de Catalunya el proper diumenge a les 18:00

Vindreu o què?