divendres, 19 de febrer del 2021

'GODLESS' AL CINECLUB LA RAPITA


Aquest diumenge tornem a tenir sessió de CineClub la Ràpita. Es tracta d'un film debut que va aconseguir els premis de Millor Pel·lícula i Millor Actriu en el Festival de Locarno de 2016. Es tracta d'un film no estrenat a l'estat espanyol i que podem gaudir gràcies al projecte FilmoXarxa, de la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya amb la Federació Catalana de CineClubs.

'Godless' és la primera pel·lícula de la directora búlgara Ralitza Petrova. Per al seu debut en el llargmetratge escollí una història dura: la d'una dona que cuida gent gran que pateix demència als que roba els seus documents d'identitat i els ven a una xarxa de criminals que els utilitzar per a realitzar accions fraudelents i d'extorsió. 

La maduresa en l'exposició sorprén al tractar-se d'una opera prima i ens mostra una Bulgària actual gens amable amb uns personatges amb escasses esperances vitals i una protagonista que actua sense remordiments en els seus actes,  ni quan de forma accidental assassina un pacient que amenaçava ens denunciar la seva activitat delictiva.

Film, doncs, desesperançat, trist, esmorteït per a parlar-nos d'una Bulgària farcida de misèria moral que vol ser un reflex de com estan els països de l'est després de la caiguda de l'imperi soviètic. Filmada de forma natualista i amb actors amateurs la pel·lícula és una crítica ferotge contra un sistema i una societat que no funciona. Incòmoda? dura? sí ... necessària? també.

Us esperem aquest diumenge 21/02/21 a es 18:30 a l'Auditori Sixto Mir per a gaudir del cinema en pantalla gran, bon equip de so i versió original subtitulada....