dimarts, 16 de febrer del 2021

NEIX 'SEX EDUCATION FILM FESTIVAL' A TERRASSA

 

Que la pandèmia no ens aturi! van mermant i desapareixent massa 'coses' però també en neixen de noves. Sex Education Film Festival és un nou festival de cinema de curtmetratges que tindrà lloc el proper 22 i 23 de febrer al Cine Cataluña de Terrassa.

En aquesta primera edició ha rebut 180 curtmetratges de 30 països diferents i s'han seleccionat 29 en competició. El jurat està format per Rosa Bolanderas (actriu i regidora de cultura), 2 membres del festival LGTBI Fire! de BCN i 2 sexòlogues especialitzades en educació sexual. 

Com el seu nom indica, es tracta d'un festival amb clara vocació pedagògica que busca ser un punt de trobada entre creadors/es i públic al voltant de l'educació sexual; un aspecte que no està prou tractat en els espais educatius o familiars, segons els organitzadors/es de la proposta. Segons l'equip organitzador "l'objectiu principal d'aquest festival de curtmetratges és educar sobre la importància de la sexualitat humana, a més d'oferir a la societat una oportunitat única de conèixer i gaudir de projeccions que defensen la sexualitat lliure, la diversitat, el compromís i la reflexió".

Té 2 categories diferenciades per edat: 'Teens' (a partir dels 12 anys) i 'Adults' (a partir dels 18 anys) i es posa en imatges temes com la salut sexual segons l'edat, el rebuig sexual, sexe homosexual i transgénere, la prostitució ... 

Els desitgem la més gran de les sorts i que el maleït panorama no frustri l'il·lusió de la primera edició...