dimecres, 25 d’agost del 2021

SITGES 2021 #1: PRIMER AVANÇ PROGRAMACIO

 

Fa unes setmanes es va fer la roda de premsa per a presentar un avançament de la programació del Festival de Sitges 2021. La 54ena. edició tindrà lloc del 07 al 17 d'octubre.

Ja sabem que la directora que ens va sorprendre gratament amb 'Una chica vuelve a casa sola de noche' serà l'encarregada d'inaugurar el festival amb el seu nou film: 'Mona Lisa and The Blood Moon', la història d'una jove amb habilitats estranyes que escapa d'un centre de malalts mentals.

Ja sabem que la premiere mundial del nou film d'Alex de la Iglesia -Veneciafrenia- estarà a Sitges'21. Slasher i giallo es barrejaran de forma salvatge, a l'estil de la Iglesia a la ciutat dels canals.

Títols interessants en la programació com: 
- Prisoners of the Ghostland (Sion Sono), el provocador director japonés s'uneix a Nicolas Cage en un film sobre un lladre de bancs que porta un tratge que s'autodrestruirà en 5 dies. Film d'acció i terror sobrenatural amb moltes expectatives.
- Lamb (Valdimar Jóhannsson), cinta islandesa de folk-horror amb Noomi Rapace que arribarà després d'haver impactat en el Festival de Cannes.
- The Deep House (Alexandre Bustillo i Julien Maury), els habituals de Sitges i responsables de 'A l'interieur' ens proposen un film de casa encantada sota l'aigua. 
- Halloween Kills (David Gordon Green), una nova de la saga Halloween -la12ena.- amb  Jamie Lee Curtis, un altre cop. 
- Visitante (Alberto Evangelio), opera prima que ens planteja una història de personatges perduts en dimensions paral·leles.
- La pasajera (Raul Cerezo i Fernando González Gómez), una road movie amb alienígena dins del vehicle.
- Jacinto (Javi Camino), un film de terror rural amb referències a La matanza de Texas i Forrest Gump.
- Tres (Juanjo Giménez), l'esperat llargmetratge del director de Time Code (curt que va arribar a ser nominat als Oscar), sobre l'odissea d'una dissenyadora de so que processa el so més tard que les imatges.
- Cliff Walkers (Zhang Yimou), el veterà i imprescindible director de Sorgo Rojo ens presentarà el seu nou film: un elegant thriller d'espionatge a la dècada de 1930.
- The Great Yokai War:Guardians (Takashi Miike), Sitges no és Sitges si no té peli del mestre Miike, una nova immersió en l'univers Yokai.
- Demonic (Neill Blomkamp), el director de la referencial District 9 ens ofereix una història de terror sobrenatural: dimonis reals i noves tecnologies al voltant d'un conflicte mare-filla.
- Freaks Out (Gabriele Mainetti), la història de criatures extraordinàries ambientada en un circ de la Itàlia de la II Guerra Mundial.
- In the Earth (Ben Wheatley), el brillant director de Turistas o High-rise ens ofereix una experiència sensorial sobre un món que lluita contra un virus letal.

Esperats films d'animació:
- Where is Anne Frank? (Ari Folman), l'esperat nou film del director de Vals con Bashir o El Congreso.
- Belle (Mamoru Hosoda), director de El niño y la bestia o Mirai, mi hermana pequeña.
- Mad God (Phil Tippett), el mestre dels efectes especials de films com Park Jurassic o El Retorn del Jedi es ofereix un malson en stop motion que ha trigat 30 anys en realitzar-se.

En el Seven Chances tindrem l'oportunitat de veure la segona peli 'desapareguda' de George A. Romero The Amusement Park (1973), en versió 4K.

Com el leit-motiv  del Sitges 2021 és l'home-llop i la bèstia interior podrem gaudir el clàssic The Wolf Man (1941) de la Universal amb Lon Chaney Jr.;  o la versió en 4K d'An American Werewolf in London (1981, de John Landis) o La bête (1975) versió eròtica del mite de Walerian Browzyck ... entre altres films històrics al voltant de la figura de l'home-llop. 

En Sitges Clàssics podrem gaudir de El extraño viaje, l'obra de culte de Fernando Fernán-Gómez o El Dia de la bestia (d'Alex de la Iglesia) en versió 4K.

El projecte televisiu de culte Historia para no dormir del mestre Ibáñez Serrador té una resurrecció amb noms com Rodrigo Cortés, Rodrigo Sorogoyen, Paco Plaza o Paula Ortiz

En el Sitges 2021 comptarà amb el WomaninFan, un programa destinat a la visibilització de les dones creadores dins del gènere fantàstic... les 3 dones seleccionades enguany són: Ana Moragriega (productora), Irene Moray (fotògrafa i cineasta) i Laura Ferrés (guionista, directora i productora).

El Jurat Oficial Fantàstic estarà format per: Ali Abbasi (director i guionista iranià, responsable de Border o Shelley), Alaska, Luna (Maria Lidón)(directora i actriu). Joaquín Reyes (actor, còmic i il·lustrador), Antonio Trashorras (director, productor i guionista).

Ja podem començar a fer llista de prioritats ... se'ns gira feina!