divendres, 26 de novembre del 2021

FEMME IN ARTS 2021

 


Un any més, al voltant del 25N -Dia Internacional de la No Violència Contra les Dones- arriba una edició més de Femme In Arts. Tot i que ahir va tenir una primera activitat prèvia amb les Lorquians i el seu recital Roca, llet i pluja i el col·loqui Maternarratives literàries i digitals (amb Fuensanta López, Teresa Domingo  i Tamara Arasa i la paerticipació d'Helena Herranz-Llibreria La Romàntica) avui , a les 19:00 tindrà lloc la inauguració d'aquest projecte que vol visualitzar la lluita de gènere des d'una perspectiva artística.

El Femme In Arts 2021 -del 25 al 28 de novembre a Lo Pati- acull propostes musicals, cinematogràfiques, poètiques i de dansa al voltant de la deconstrucció dels estereotips sobre la maternitat; amb  un suggerent cartell que fa referència al concepte (xungo) de 'passar-se l'arròs' el projecte vol reflexionar i fer-nos reflexionar sobre els valors morals patriarcals associats al fet de ser mare, o al fet de no ser-ho.

Divendres 26/11/21 

    19:00: Inauguració oficial del Femme In Arts amb l'espectacle de dansa Exabrupte de Maria Garriga. Intimitat, resistència i fragilitat d'una dona que es vol mostrar tal com és davant del públic. A l'acabar, espai de diàleg amb l'artista.

Dissabte 27/11/21 

    17:00 Pel·lícula 'Madres verdaderas', la darrera proposta de la japonesa Naomi Kawase que va tancar el Festival de Cannes 2020, una potent reflexió al voltant de la maternitat.
       19:30 Pel·lícula documental 'Tiempos de deseo' de Raquel Marques
     20:30 Concert 'Lu Rois' presentarà el seu darrer treball discogràfic 'Microcosmos', la compositora aprofundeix de forma poètica sobre la seva recent maternitat. Veu, música i poesia.

Diumenge 28/11/21

 11:00 Taula diàleg 'Transmaternitat: dones de postguerra, babyboomers, X i millennials'. Trobada intergeneracional sobre les pressions i els estereotips de la maternitat ... des del franquisme fins l'actualitat.
     12:00  Performancde 'Monòlegs a la plaça Mari Chordà', una crida a l'alletament en públic
    19:00  Teatre '360º' d'Ada Vilaró, proposta teatral íntima al voltant del cos de la dona. Única activitat fora de Lo Pati: a l'Auditori de la Unió Filharmònica i única activitat de pagament (6€)

El menú és complet i suggerent: reflexió, debat, literatura, música, teatre, poesia, cinema .... FemmeInArts ens espera!