divendres, 12 de novembre del 2021

'MALDITOS' AL CINECLUB LA RAPITA

Aquest any, el CineClub La Ràpita també col·labora amb el festival Choreoscope, Barcelona Dance Film Festival. Un festival de cinema al voltant de la dansa. 

El film que ens proposen enguany és 'Malditos', un documental de l'any passat dirigit per Angel Esteban i Elena Goatelli. Un film que barreja realitat i ficció al voltant d'una competició de ball. Conceptes com rivalitat, èxit, somni, fracàs, treball individual i col·lectiu.

Se'ns fa inevitable no pensar en el clàssic de Sidney Pollack: 'Danzad, danzad malditos' (1969), amb una jove Jane Fonda i guanyadora de diversos premis de l'època. 

La història és suggerent: un grup d'actors i actrius són escollit per a un espectacle teatral a Madrid sense guió però amb la pauta de ser una marató de ball, una competició. Durant 80 actuacions durant 3 anys, aquest grup s'ha d'enfrontar amb ell mateix i es van emportar el rodatge 'a casa', és a dir, els directors del film els van demanar als protagonistes que es gravessin en la seva vida quotidiana per a deixar enregistrat com els estava afectat del procès.... estem, doncs, davant d'un experiment cinematogràfic, amb aires de 'reality show' i amb vocació de transmetre què significa la Vida d'un ballarí/ina. 

Comptarem amb la presència d'Angel Esteban i Elena Goatelli, direcció del film.

Proposta interessant aquest diumenge 14/11/21 a les 18:30 a l'Auditori Sixto Mir de La Ràpita.