dijous, 10 de març del 2022

'RADIOACTIVE' AL CINECLUB LA RAPITA

L'aportació del CineClub La Ràpita als actes al voltant del 8M -juntament amb la Regidoria de Polítiques Socials i Igualtat de l'Ajuntament de La Ràpita- és la projecció aquest vespre de 'Radioactive', un biopic sobre Madame Curie.

La reconeguda il·lustradora i directora de cinema Marjane Satrapi fa uns 3 anys va dirigir aques biopic d'una de tantes científiques dones que han deixat empremta en l'evolució de la ciència i la salut. 

El film és una adaptació de la novel·la gràfica de Lauren Redniss de 2010 i en el cinema la sra. Marie Curie té el rostre de Rosamund Pike. El film ens explica l'apassionada vocació de la sra. Curie a l'hora d'investigar, fent-se un lloc en una societat masculinitzada. Juntament amb la seva parella els seus estudis sobre la radioactivitat van permetre un  ventall d'aplicacions en el món modern... algunes bones i d'altres no tant. Els usos de la radioactivitat permetrà salvar vides però també matar-ne de forma massiva.

Els treballs de madame Curie li van proporcionar 2 Nobels però el film no només es centra en la seva vessant científica i lúcida sinó també la vessant més personal, domèstica i marital del matrimoni Curie. La sra. Curie no només va haver de 'sobreviure' a un entorn masculí i masclista sinó també xenòfob, tenint en compte la procedència polonesa de la científica.

Així doncs, el CineClub La Ràpita ens permet descobrir la vida d'una de les científiques més il·lustres i brillants de la Història de la Ciència.