divendres, 8 de juliol del 2022

mónFILMAT 2022 #5: mónFESTIVAL: FESTIVAL MENORCA (FICME)

 

A la secció mónFESTIVAL de mónFILMAT tenim a un festival internacional com a convidat; enguany ens venen de Menorca, enguany ens fa contents de tenir al Festival Internacional de Cine de Mernoca (FICME) i gaudirem de la presència del seu programador -el sr. Tariq Porter-, demà dissabte, a la sessió a l'aire lliure que els hem preparat.

El FICME va nèixer el mateix any que mónFILMAT, el 2016, i com nosaltres utilitza el seu entorn privilegiat (l'illa de Menorca) per a oferir projeccions a l'aire lliure així com activitats complementàries gastronòmiques, per exemple. El FICME, a més, té com a objectiu promoure consciència social i ecològica fins al punt de proposar-se acomplir els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcat per les Nacions Unides dins del projecte Agenda 2030... un festival de cinema compromès.

La seva programació busca donar ressó de les persones creatives de l'illa i dels seus valors emergents, seccions com 'Balears en Curt' o 'Talent jove' així ho evidencien, a més de curtmetratges internacionals.

La sessió de mónFESTIVAL dedicada al FICME la tindrem a La Ràpita, al passeig marítim de la Platja de les Delícies, en un lloc insuperable per a acollir la proposta menorquina. Allí el seu programador, Tariq Porter, ens parlarà del festival i ens presentarà els 5 curts que van passar pel seu festival i podem veure, enguany, a casa nostra.

Us esperem demà dissabte 09/07 a les 22:00 al passeig de la Platja de les Delícies de La Ràpita (atenció! perquè als programes de mà posar una altra ubicació errònia).