dimecres, 3 d’agost del 2022

ARRIBEN 'LES NITS DE TYRIKA' A ALCANAR, PREHISTORIA I AVANTGUARDA EN UN MATEIX FESTIVAL

 

Estem d'enhorabona, un altre projecte artístic-cultural neix al nostre territori! En aquest cas, a terres canareves. Les nits de Tyrika és un festival musical en el que es combinen la música electrònica d'avantguarda i experimental amb el passat més llunyà del territori: l'època íbera, de la primera edat de ferro sota l'influència fenícia; tot plegat en un entorn més que adient: el jaciment arqueològic de la Moleta del Remei d'Alcanar.

Lligar passat i present és una idea brillant, una forma excel·lent de fer veure que el passat (fins i tot el passat més remot) no s'allunya tant del què fem i ens passa actualment. 

La imatge del projecte és un corn marí, un tritó trompeta que es va trobar el mes d'agost de 2011 a la residència fortificada de la primera edat de ferro (800-600 aC, pre-ibèric) de Sant Jaume d'Alcanar....

Demà dijous 04 d'agost a les 20:30 tindrà lloc un concert preludi de 'Les nits de Tyrika' que ens oferirà un experiència multisensorial  mitjançant un obra performance coral creada i interpretada per cinc artistes de les Terres de l'Ebre/Sènia. Serà el pòrtic a 'La nit de Tyrika' que viurem el proper 30 de setembre amb 4 actuacions inèdites a les oliveres milenàries i 2 actuacions a la població d'Alcanar.

El corn marí després de 2.600 anys, enterrat, perdut i abandonat tornarà a sonar per a unes orelles contemporànies... i tindrem la col·lisió intensa de passat i present.

Benvingudes 'Les nits de Tyrika' !!!