divendres, 21 d’octubre del 2022

'BREAKFAST AT TIFFANY'S AL CINECLUB LA RAPITA


Aquest diumenge al CineClub La Ràpita us oferim un altre clàssic deliciós: 'Breakfast at Tiffany's'. Es tracta del film més popular de l'actriu protagonista, l'encantadora sra. Audrey Hepburn; malgrat haver interpretat papers rellevants com Vacaciones en Roma (1954)(pel que va guanyar un Oscar), Sabrina o Guerra y Paz, en el film que ens ocupa és en el primer que pensem quan volem triar algun paper de la seva carrera.

'Desayuno con diamantes' (1961) és un dels films més aplaudits del seu director el sr. Blake Edwards i ens explica la història d'una extravagant i imprevisible jove 'escort' que coneix al seu nou veí (que també viu de les dones amb les que surt). La història escrita pel senyor Truman Capote prorporciona un bona material de partida per a convertir el film en el clàssic que s'ha convertit tot i haver modificat força coses de la història original i haver suavitzat alguns aspectes de la novel·la per a que fos 'assumible' per a tots els públics. 

Inicialment, el sr. Capote volia que la protagonista fos la sra. Marilyn Monroe, però també es va pensar en Shirley Maclaine o Kim Novak... però finalment se li va oferir a la sra. Hepburn pel que va aconseguir el millor salari de l'època. L'actor protagonista incial havia de ser Steve McQueen però finalment es va optar per George Peppard (molt abans que formés part de l'Equipo A). Un altre 'actor' rellevant és el gat, es tracta de d'Orangey un gat actor que inrterpreta a 'Gato' ... aquest gat va interpretar més de 30 papers, el podem veure a Gigi o sèries com El fugitivo o Batman. Referència a banda es mereix l'actor Mickey Rooney en el paper de veí japonés, totalment delirant.

'Moon river', la cançó principal del film és un dels temes musicals més reconeguts de la Història del Cinema però en un dels visionats del film, un directiu dels estudis la va voler eliminar del film, però la sra. Hepburn s'imposà per a mantenir-la i va guanyar l'Oscar a la Millor Cançó i la Millor Banda Sonora per al sr. Henry Mancini.

L'escena més difícil de rodar i en la que invertiren més temps fou la de la festa ... pel que sembla el xampany que s'utilitzà era real.

'Breakfast at Tiffany's' és un clàssic, una història romàntica que s'allunya molt del llibre del què parteix; tot i això, la perspectiva còmica del sr. Edwards fa no tinguem en compte aquesta adaptació 'fallida'.

Un film elegant, divertit i brillant que podreu veure aquest diumenge a les 18:30, a l'Auditori Sixto Mir de La Râpita.