dimecres, 5 d’octubre del 2022

'STARRING THE COMPUTER' : ORDINADORS QUE PROTAGONITZEN PELIS I SERIES


L'amic @eqhes em detecta una web que no coneixíem: 'Starring the Computer', en la que el sr. James Carter ens informa de totes aquelles pel·lícules i sèries en les que un ordinador té algun protagonisme.

Des d'Exploradores (1985), en la que apareixia un Appel IIc; a l'Atari Portfolio que sortia a Terminator II (1991) o el IMSAI 8080 de Juegos de Guerra (1983); l'espai web és una exhaustiva i tremenda base de dades. El recull ja té importància per si mateix, però és que el sr. Carter no només ha fet inventari sinó que per a cada pel·lícula ha afegit una qualificació en base a 3 paràmetres: l'importància de l'aparició de l'ordinador en qüestió (si n'és el protagonista o secundari en l'acció); el realisme (si l'ordinador en realitat pot fer el què li demanin que faci) i la seva visibilitat (si és un element de decorat o si es veu realment l'ordinador en qüestió).

Realment, només donant una ullada a l'espai web un ja s'adona de la currada que s'ha pegat el seu autor, fins al punt de que allà mateix demana ajuda per si alguna persona detecta algun film que se li hagi escapat la seva detecció... 

La penya s'ho curra molt, eh?