dimarts, 8 de novembre del 2022

'VULGIA' DE LA SRA. LAURA GUARCH

 


La falduda Laura Guarch és una artista inquieta, en constant recerca i en la que el paisatge i l'entorn natural juga un paper imprescindible en la seva producció musical. Si fa uns mesos viatjà a les glaceres d'Islàndia per a experimentar amb el so amb una intenció clara de combinar consciència mediambiental, performativitat i paisatges sonors. 
El seu primer LP discogràfic, publicat l'any passat, Kreödylia ja portava més que implícit aquest component 'natural'. La naturalesa és una personatge més dins l'univers sonor de la sra. Guarch. 

El recent editat projecte de l'artista és 'Vulgia', una peça en la que la seva veu interactua samb els sons recollits en els espais naturals de zones humides de Menorca. A partir d'una residència artística a la Casa d'Artistes de Menorca l'artista va fer la recol·lecció de sons durant el mes de maig passat. Partint dels cants d'ocells migratoris i del seu esperit de supervivència recorrent llargs viatges transcontinenals la porta a contraposar conceptes com 'vulnerabilitat' i 'salvatgia' i entrellaçar aquests cants amb sons 'naturals' com el mar o el vent. 

El proper 12 de novembre serà la presentació de 'Vulgia' a Amposta (a les 19:00 a l'Oficina de Turisme) i estarà emmarcat sota el nom de 'concert col·laboratiu', on es comptarà amb la presència d'altres artistes com el duo Soul Twin, la poeta Mireia Ibáñez o el músic Chris Murphy. 'Vulgia-concert col·laboratiu' serà diferent en cada població on tingui lloc, cada presentació serà diferent i la proposta es descrit per la mateixa Laura Guarch com un viatge en la que poesia, sensibilitat i l'energia positiva es conjugaran per a oferir-nos una experiència sonora única.

Ens agrada la feina de Laura Guarch, seguim la seva trajectòria i gaudim de cada una de les propostes musicals que ens regala ... et seguim!