dijous, 26 de gener del 2023

'SEIZE PRINTEMPS' AL CINECLUB LA RAPITA


Aquest vespre al CineClub La Ràpita batrem un rècord projectant una peli dirigida per la persona més jove dels que han passat per l'Auditori Sixto Mir fins ara. Amb només 20 anys la srta. Suzanne Lindon va dirigir el seu primer film: 'Seize Printemps'. En el seu film debut l'any 2020 a més de la directora, va ser guionista i l'actriu principal. 

La senyoreta Lindon ve de família d'artistes propers al món del cinema, el seu pare és l'actor Vincent Lindon i la seva mare l'actriu Sandrine Kiberlain. A diferència d'altres persones fills d'actors/actrius ella va estar apartada de la llum pública fins que als 16 anys va participar com a extra en un curtmetratge dirigit per la seva mare.

El film l'havia d'estrenar a l'edició 2020 de Cannes però el Covid no ho va permetre, la pandèmia no va permetre la seva estrena en cinemes, tampoc. Tot i això, va poder ser programada en festivals com el de  Mar de Plata, el de Macau, Toronto, Donostia, el D'A de Barcelona o el de Xicago.... en alguns d'ells emportant-se premis a la millor Pel·lícula o la Millor Direcció Novell.

'Seize printemps' és la història d'una jove de 16 anys que avorrida de la gent de la seva edat s'enamora d'un home molt més gran que ella... què implicarà això per a una persona tan jove?

Es nota que la srta. Lindon ha aprofitat molt bé el capital cultural que la seva família li ha donat i el film beu del cinema d'autor francès més contemporàniament clàssic: el ressons de Truffaut i la novelle vague són innegables. Un film fresc, desenfadat i, fins i tot, juvenil però sense oblidar la reflexió i la seriositat del què planteja.

Això doncs, si voleu descobrir l'opera prima d'una jove promesa del cinema francès que segur donarà molt que parlar, veniu avui al Sixto Mir!!