dimarts, 21 de febrer del 2023

NEWS ABOUT ANOHNI

 

Un 6 de maig 2016, Anohni va publicar Hopelessness, el seu primer disc en solitari després de la trajectòria musical com a Antony i acompanyat dels 'the Johnsons'. El va presentar al Sònar 2016 i vam tenir la sort de gaudir-lo. Aquell fou el darrer disc de llarga durada fins a l'actualitat, un disc que trencava la imatge nostàlgica que s'havia creat i apuntava cap a cançons ballables carregades de missatge polític (pena de mort, atacs en drons, desastres en el medi ambient...). L'any següent va publicar un EP 'Paradise' (2017) i a finals d'aquell mateix any 
va anunciar en el seu Instagram que es retirava.... 

A partir d'aquell moment les seves col·laboracions i accions artístiques no han parat. L'any 2018, munta una video instal·lació a Copenhague i on presenta 'Miracle now'. Aquest mateix any col·labora amb Nakhane en la cançó 'New Brighton'. L'any següent participa en el tema Karma (2019) amb J. Ralph.

L'abril de 2019 Anohni munta una exposició amb el títol de 'LOVE' a The Kitchen (Nova York) amb un clar missatge ecologista i de preocupació per la pèrdua de biodiversitat constant (un conjunt de pintures, dibuixos, vídeos, escultures i fotografia). Aquella exposició també era un homenatge a la seva col·laboradora (i fundadora de The Johnsons) Julia Yasuda mitjançant el llibre de fotos de la seva dona (Erika Yasuda); tot plegat acompanyat de l'espectacle 'She Who Saw Beautiful Things' que comptava amb actuacions de Charles Atlas, Laurie Anderson, Connie Flemming entre altres. Al maig d'aquell mateix any, la sra. Anohni, juntament amb l'escultor Robert Gober, van rebre un homenatge, en el mateix espai, al The Kitchen.

El 2020 arriba un single amb 'It's All over Now, Baby Blue' de Bob Dylan + 'Be My Husband' de Nine Simone (2020) i al mes de setembre la cançó protesta 'R.N.C. 2020' com a resposta a la Convenció Nacional Republicana (RNC) i davant del panorama extremista que Trump estava creant als EEUU. Molt vinculat en això l'any 2016, amb Coco Rosie, van llançar el senzill 'Smoke 'em out' com a resposta a la victòria de Trump a les eleccions; posteriorment, van editar una segona versió de la cançó titulada 'Burn Down the House' i pròxim a les eleccions de 2020 una tercer versió: 'End of the Freak Show' afegint-se Big Freedia, Brooke Candy i Cakes Da Killa.

L'11 de desembre de 2021 Anohni participa en el Show anual de Jesse Malin, en aquesta ocassió a benefici de Howie Pyro (greument malalt i membre dels The Johnsons i que, malauradament 5 mesos després moria) juntament amb d'altres artistes com Lunachicks, Lenny Kaye o Suzi Gardner. 

L'any passat Anohni col·labora amb Hercules and Love Affair, en el seu àlbum In Amber. 6 temes que han escrit junts i Anohni canta a 'Poisonous Storytelling' i 'One', els dos primers singles de LP. També el 2022 Neneh Cherry ha publicat The Versions, en el que s'inclou la versió d'Anohni del 'Woman'. Mykki Blanco a l'octubre de l'any passat va llançar nou disc: 'Stay Close To Music', carregat de col·laboracions amb gent com Michael Stipe, Diana Gordon, Devendra Banhart, Jonsi de Sigur Ros .... i Anohni amb la cançó 'French Lessons', juntament amb Kelsey Lu.

Blacklips Performance Cult és un col·lectiu fundat per Anohni, juntament amb Johanna Constantine i Psychotic Eve que van crear obres de teatre en el Pyramid Club de Nova York entre el 1992 i el 1995... força anys després, 29 d'aquestes obres es van recuperar per al Blacklips Performance Cult: 13 Ways To Die  del 6 de novemnre al 18 de desembre de l'any passat a Participant Inc (Lower East Side de Nova York) en el que cada dia es presentava el video d'una obra de teatre diferent.

L'any 2023 començava amb un post a Instagram d'Anohni anunciant: "ey, voy a publicar un disco este año. Eso es algo sobre lo que alegrarse". El post va ser eliminat (habitual en l'artista) i en ell hi havia un video interpretant una cover de 'Glad To Be Unhappy' de Billie Holiday.

Per tant, potser acabem l'any fent ressó de la noticia del nou àlbum d'Anohni. Aquí l'esperem !!