dijous, 13 d’abril del 2023

'LITTLE JOE' AL CINECLUB LA RAPITA

 

La sra. Jessica Hausner és una de les directores de referència dins del món cinematogràfic d'Austria. Ja porta 5 llargmetratges i està posicionada com una de les directores-autores que tenim ara mateix a Europa.

Aquesta tarda el CineClub La Ràpita ens ofereix poder gaudir de la darrera obra d'aquesta directora. 'Little Joe' és la història d'una mare soltera que cria plantes per a una empresa que busca desenvolupar noves espècies. La darrera novetat és una planta (que l'anomenen 'Little Joe') que en condicions òptimes és capaç de proporcionar  a les persones que les envoltin quelcom semblant a la felicitat... però ja se sap que les creacions no sempre evolucionen com un voldria.

El film té un aire de fàbula, de tractat filosòfic sobre la dictadura de la felicitat i l'alienació moderna. Amb un plantejament de cinema fantàstic, rascant el cinema de terror però amb una exposició calmada, freda i fortament estètica. En una societat aparentment asèptica, neta i polida hi ha qüestions latents que generen un entorn malsà. Conceptes com la maternitat, la manipulació genètica o el mite de Prometeu està present a 'Little Joe'.

El cinema de la sra. Hausner és una cinema carregat d'ironia, fred, distant, entre la comèdia i el drama que reflexiona sobre la societat contemporània. Un film còctel, doncs, el que podrem gaudir avui a l'Auditori Sixto Mir.