dimarts, 25 d’abril del 2023

TRETS 2023: CULTURA FRANCESA (TRETS#1)

 

Fa uns dies us parlava del concurs que ens hem inventat mentre esperem que comence la nova edició de TRETS, Festival Internacional de Cinema i Cultures que tindrà lloc del 04 al 07 de maig a La Ràpita.

Avui us presento el cartell que ens ha fet Ruth de 'Sistema Binari', una filigrana que aglutina un munt de referents i detalls de la cultura a la que dediquem l'edició de TRETS 2023. La Cultura francesa marcarà la programació del nostre festival organitzat pel CineClub La Ràpita amb el suport de l'Ajuntament La Ràpita i el patrocini de Tallers Cornet, Grupo Elimari i el Club Nàutic La Ràpita.

Reduir una cultura a 4 dies de festival (enguany hem augmentat 1 dia) no és feina fàcil, mooooltes coses podem ressaltar del país veí, però hem intentat escollir-ne una bona mostra tenint el cinema com a porta d'entrada. A TRETS Cultura Francesa tindrem gastronomia (amb maridatge de formatges i vins i un sopar de cuina francesa), tindrem música (amb un concert tribut a Édith Piaf), tindrem sessió educativa amb curts de Melies i els germans Lumiere a l'Institut Els Alfacs, tindrem esmorzar (corissants, és clar) per acompanyar la sessió infantil, tindrem  presentacions de llibres sobre personalitats franceses com Jane Birkin o Agnes Varda acompanyades de vermut... però, sobretot, veurem molt cinema francès: la Nouvelle Vague amb Godard, descobrirem al Quentin Dupieux, gaudirem de Cahterine Deneuve cantant en els paraigües de Cherburg, 2 sessions de curts a competició, la darrera pel·lícula de la Varda i el darrer film de Celine Sciamma. 

Una programació ben completeta que us aniré desgranant els propers dies ... 

Mireu quina promo més xula ens ha fet Eva Mascarell de tot el que podrem veure a TRETS 2023.