dimecres, 24 de maig del 2023

SITGES 2023 #1: CARTELL I PELI INAUGURACIO

 

Quan falten 5 mesos per al Festival de Sitges, aquests dies s'ha presentat el cartell i el film d'Inauguració.

El 56è. Sitges Film Festival tindrà lloc del 05 al 15 d'octubre i en el Festival de Cannes, que està tenint lloc aquests dies, Angel Sala i Monica Garcia, Director del Festival i Directora de la Fundació Sitges han presentat.

El cartell, creació de l'agència CHINA, que porta molts anys dissenyant la imatges del Festival ha creat una imatge molt diferent de la que va sent habitual en els darrers anys del 'Sitges': dues mans plenes de sang, fent com una mena d'ocell amb les mans... ens fa pensar amb Los Pájaros de Hitchcock (que compleixen 60 anys) però també amb el munt d'imatges impactants que han plenat les sales del festival... a mi em fa pensar en Suspiria, per exemple. Imatge sobre fons blanc que ajuda a ressaltar-ho encara més. Com us deia, tot un trencament amb l'estètica dels darrers anys, en els que els cartells eren més amables i coloristes.

Director i Directora han aprofitat per a desvetllar el film d'inauguració dels Sitges 2023: "Hermana Muerte" de Paco Plaza. El film, amb guió de Jorge Guerricaechevarría, es tracta d'una preqüela de 'Verònica', del mateix director. Si recordeu, en el film de la jove amb 'contactes' amb lo sobrenatural hi apareix una monja amb els ulls en blanc que fa molt yuyu... a 'Hermana Muerte' coneixerem la seva història. El 7è. film del sr. Plaza comptarà amb Aria Bedmar, Almudena Amor i Maru Valdivieso.

El film és un conte de terror, en clau femenina, en una Espanya de post-guerra en una col·legi femení que reb una novícia amb poders sobrenaturals.

Per al sr. Plaza, un habitual de Sitges des de 1991 -com ha declarat ell mateix- (mira, gairebé el mateix any que hi començà a anar el Ciutadà K!) és un honor ser l'encarregat d'inaugurar el Festival de Sitges. De les 7 que ha dirigit n'ha presentat 5.