dilluns, 1 de maig del 2023

TRETS 2023 DIA #1 : TRETSeduca + QUENTIN DUPIEUX + INAUGURACIO (TRETS#3)

 

El divendres 05/05  arriba el primer dia de TRETS 2023. El dia 1. El de la Inauguració. Però abans tindrem un parell de coses ben interessants:

Per a començar el dia, enguany hem creat una activitat nova: TRETSeduca. Es tracta d'aproximar el cinema a la comunitat educativa. Aquest 2023, aprofitant que el Cinema -segons la Història- es va 'inventar' a França tindrem una sessió de curtmetratges dels primers creadors del cinema com a forma d'entreteniment col·lectiva: George Mélies i els germans Lumiére. Si el primer, va posar les bases per al cinema fantàstic i imaginatiu; els segons, obririen la porta al cinema documental, mostrant-nos escenes quotidianes del dia a dia. Aquesta projecció anirà acompanyada de la presentació i explicacions de Júlia Cruelles, estudiant de Comunicació Audio-visual que farà veure a l'alumnat com tot el cinema que veiem ara comença amb les primeres produccions de Melies i Lumiere. Divendres 05/05 - 10:00 Institut Els Alfacs (projecció només alumnat).

A la tarde, descobrirem un dels directors contemporanis més surreal i imaginatiu del cinema francès actual: el sr. Quentin Dupieux. D'ell veurem 2 films al llarg del TRETS 2023, el primer dia serà 'Le Daim': la delirant història d'un home que compra una jaqueta de pell girada que li provoca un impacte estrany, portant-lo a voler dirigir una peli entre moltres altres coses, a quina més esbojarrada. Divendres 05/05 - 19:00 - Auditori Sixto Mir.

Al vespre: Inauguració de TRETS 2023 amb un programa de luxe: Un sopar de cuisine française -de les cuineres Isabel Alejos i Carme Guillemot- mentres gaudim del clàssic musical de 1964: Les parapluies de Cherbourg, dirigida per Jacques Demy amb Chaterine Deneuve. En pantalla gran i en versió original subtitulada. Després de la peli i el sopar Concert Tribut Edith Piaf, a càrrec de Masha Buckhanets (veu) i Yoel González (piano).

Un autèntic planazo que no us podeu perdre!