dijous, 24 d’agost del 2023

DESCOBRINT LA SRA. EIKO ISHIBASHI, COMPOSITORA

 

Una de les millors pel·lícules de fa 2 anys, fou Drive my Car de Ryusuke Hamaguchi, una reflexió de llarga durada sobre la superació dels traumes personals que va recollir força premis en diferents festivals del món.

Es tracta d'un film amb moltes gràcies i una d'elles és la BSO de la compositora Eiko Ishibashi... aquest film japonès ens va fer fixar-nos en la seva trajectòria. Els aires jazzístics de la seva partitura marida estupendament amb la història dels protagonistes del films i el seu cotxe Saab 900 de color vermell.

La sra. Ishibashi és una de les improvisadores i multiinstrumentista més versàtil de la música contemporània i experimental actual al Japó. Va començar la seva trajectòria professional musicant els seus propis treballs cinematogràfics. 

Compositora d'altres BSO o projectes musicals vinculats al cinema o a la televisió, com la BSO de la sèrie Mugen no juunin (L'espasa de l'immortal); un dels seus darrers treballs és For McCoy (2021), un treball musical dedicat al personatge interpretat per Sam Waterson a la sèria Ley y Orden.

Els darrers treballs es centren en el folclore fantàstic japonés: Hyakki Yagyo (2020), n'és una bona mostra, composicions atapeïdes de sonoritats i veus fantasmals.

La sra. Ishibashi, però, també té una vessant més accessible o pop, com és el cas del seu disc Imitation of Life (2013)... tot i que aquesta és la vessant en la que l'artista es sent menys còmoda.

Aproximeu-vos a l'obra de la sra. Eiko Ishibashi... segur que us atraparà!