dijous, 31 d’agost del 2023

DOCUMENTAL DE LA TAUROMAQUIA EL SEGÜENT FILM DEL SR. ALBERT SERRA

 


Que el sr. Albert Serra és un provocador ja fa temps que ho teníem clar i crec que actualment és el director més polaritzat que tenim: l'adores o l'odies, no hi ha terme mig. Com ja us podeu imaginar si visiteu sovint el Ciutadà K jo em trobo (encara) en el primer grup; crec que el sr. Serra és una dels millors directors catalans que tenim.

Cada nova producció del sr. Serra aixeca expectació i un cop estrenada està per la programació dels millors festivals del món. Si el seu darrer film, Pacifiction, ens passejava per la Polinèsia Francesa amb un proposta tan estranya com hipnòtica`ara el director està embarcat en la finalització d'un documental sobre la tauromàquia.

En les diferents declaracions que ha fet en relació a aquest nou projecte el sr. Serra ha declarat que "el món és millor amb les 'corrides de toros' que sense elles". Toma ja! bonic titular.

El documental tractarà sobre dos toreros que són 'estrelles' a dia d'avui: Andrés Roca Rey i Pablo Aguado. Porta força mesos 'perseguint-los' amb les càmeres per les places de toros de tot el país. Ha verbalitzat que el film no és un projecte pamfletari sinó que pretén filmar l'espectacle com mai s'ha fet abans, amb forts tocs poètics. El film persegueix el 'patiment i el sacrifici' del torero; amb això no nega el patiment del brau, considera que una cosa no és incompatible amb l'altra... al director li atrau el fet que una persona pugui fer una activitat sabent que el pot arribar a matar. 

Al sr. Serra el fascina el misteri de la Mort en la nostra societat i considera que la tauromàquia és un nínxol encara vigent d'aquest misteri.

A les persones que considerem que fer espectacle del patiment d'una Altre no l'hauríem de permetre com a humans segur que no ens agradarà el film i que el projecte ja ens fa angúnia... tot i així, esperarem i veurem el film. Al cap i a la fi, el sr. Serra ens agrada.