dimecres, 25 d’octubre del 2023

'NOCHE DE BODAS' AL CINECLUB LA RAPITA

 
La forma que tenim al CineClub La Ràpita de celebrar el 'Castanyalloween' és veure un film que li faci honor i hem pensar en una pel·lícula recent que provoca temor i humor a parts iguales. Bueno, es tracta més aviat d'un humor negre fruit de les situacions grotesques i passades de rosca del seu guió.

'Ready or not' (traduït com a 'Noche de Bodas') està dirigit per una parella de directors que han col·laborat en diverses ocassions i últimament estan ressucitant la saga d'Scream. Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillet ens ofereixen un film survivor en tota regla: un noia es casa amb un noi de bona família, tot sembla ideal però la mateixa nit de noces ha de participar en un joc ancestral de la seva família política ... i el que semblava un film romàntic es va convertint en una història de supervivència per la mansió familiar. Molt rellevant la solvència de l'actriu protagonista -Samara Weaving- (que molta gent confon amb Margot Robbie) i la presència en el repartiment de veterans com a Andie MacDowel.

El film -estrenat al 2019- és un autèntic còctel de referències cinematogràfiques: des de 'El Malvado Zaroff' (1939) a 'Society' (1989), a 'The Purge' (2013) o 'Déjame salir' (2017) o 'Un cadaver a los postres' (1976).

El film és adrenalínic, en voluntat de joc, amb bon ritme però també amb un punt de crítica social i d'evidència de les diferències de classes, tot i que allò important és el trepidant intent de supervivència de la protagonista.

Es tracta d'un comèdia de terror, tot i que d'entrada pugui semblar contradictori. L'humor negre emplena tot el metratge i ajuda a reduir la tensió i el patiment de la protagonista.

Així doncs, si voleu somriure mentre passeu una mica (poquet) de temor us esperem demà a l'Auditori Sixto Mir, a les 20:00 per a gaudir de 'Noche de bodas'.