dijous, 23 de novembre del 2023

'PATERSON' AL CINECLUB LA RAPITA

 
Avui al CineClub La Ràpita en col·laboració amb el col·lectiu Mar de Fora fem un homenatge a la poesia. Els organitzadors de 'Ràpita poètica' ens encarreguen projectar un film que tingui a veure amb el món poètic... i nosaltres hem pensat que Paterson acomplia l'encàrrec.

Es tracta d'un film de 2016 dirigit pel que fou un dels més rellevants autors-directors del cinema Nord-americà durant els '80 i '90 del segle passat. Amb títols imprescinsibles del cinema contemporani com: Stranger than paradise (1984), Night on earth (1991), Dead Man (1995) o The limits of control (2009) i Only lovers left alive (2013). 

Paterson és un conductor d'autobús que viu a Paterson (New Jersey) i escriu poesia de forma amateur. La pel·lícula ens ensenya una setmana en la seva vida. Les seves rutines diàries, les seves jornades laborals, les feines quotidianes. Tot plegat té un punt de rutina, de dia repetit i igual a l'anterior. Paterson és un cant a la tendresa, a l'amor, a la delicadesa, a les coses petites i quotidianes. Paterson és un romàntic relat al voltant d'un tranquil·la vida conjugal. Paterson també és una història de trobades inesperades, de coincidències curioses. Paterson és un homenatge a la bellesa de la Vida. Té un punt de haiku, de cultura zen, de l'estil de vida japonés.

El film del sr. Jarmusch és un film que sembla que vagi a contracorrent de les tendències cinematogràfiques actuals, massa sovint carregat de girs de guió, de focs artificials i d'ambicions... quan amb poc es pot dir molt.

Us esperem avui a l'Auditori Sixto Mir per deixar-nos portar per la poesia i el valor immens de la Vida, quotidiana i senzilla. Veniu a veure Paterson!!!