divendres, 22 de maig del 2009

DE VIDA (10): AMPOSTA 1908 !!!!

Avui: ... AGENDA CULTURAL EBRENCA !!!

Per a tancar la celebració del centenari de la creació de la ciutat d'Amposta s'ha 'inventat' 'Amposta 1908. La Festa del Mercat a la Plaça', en la que hi participa activament el matrimoni K, adequadament 'tunejats' de ciutadà i ciutadana de la vila ampostina de principis del segle XX (sí, oferiré prova gràfica!).

Si algú/na decideix visitar-nos més avall teniu el programa d'activitats, ressaltant aquelles en les que podreu 'admirar' al Sr. i la Sra. K...

PROGRAMA D'ACTIVITATS:
Dies: Dissabte 23 i diumenge 24 de maig.
Lloc: Plaça de l’Ajuntament i carrers del nucli antic d’Amposta.
Mercat de parades de queviures i artesans de les terres de l’Ebre i d’altres llocs, pel carrer Major i plaça de l’Ajuntament.

Dissabte, 23 de maig
9:00 h: Diana de dolçaina i tabal pels carrers del nucli antic, a càrrec del grup de dolçainers i tabaleters Sanfaina d’Amposta.
10:00 h: Cercavila – Diana per carrers d’Amposta (c/ St. Josep, Av. Alcalde Palau, c/ Parlament, Av. de la Ràpita i carrers del nucli antic), a càrrec de la Banda de Música La Unió Filharmònica.
11:00 h: Enramada pels carrers del nucli antic, a càrrec del grup de dolçainers i tabaleters Sanfaina, grup de dansa Paracota, Marc Guarch i la rondalla.
12:30 h: Acte d’inauguració de la Festa del Mercat, presidit pel Sr. Ramon Fontdevila, president del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Amposta.
13.00 h: Toc d’inici de festa, amb membres del grup Sanfaina. A continuació, el cor La Lira Ampostina i la coral Aquae canten l’himne “Oh! Amposta”, de Joan Suñé (1919), acompanyades per la Banda de Música La Unió Filharmònica. Lloc: Plaça Espanya.
17:00 h: Cercavila per carrers d’Amposta (c/ St. Josep, Av. Alcalde Palau, c/ Parlament, Av. de la Ràpita i carrers del nucli antic), a càrrec de la Banda de Música La Unió Filharmònica.
18:00 h: Visita guiada “De quan Amposta tenia 9 molins d’arròs i un molinet: ruta industrial”. Durada: 2 hores. Lloc de trobada i guiatge: Museu Comarcal del Montsià.
19:30 h: Serenata-concert amb repertori de primers de segle XX, a càrrec de la Banda de Música La Unió Filharmònica. Lloc: Plaça de l’Aube.
22:00 – 00:00 h: Espectacle de teatre i música “Una passejada pel temps”, pels carrers del nucli antic d’Amposta.
Circuit:
Pl. Espanya: El Mercat a la Plaça
C/ St. Joan: Les nimfes i la llum
Pl. de l’Aube: El Ball de Festa Major
C/ St. Pere: Les nimfes i el foc
Placeta del Cara-Sol: Les cosidores:
AQUÍ TROBAREU A LA CIUTADANA K
C/ Corsini (cara-sol): Els carros pugen de la Ribera. Camàlics
C/ Corsini-cantonada c/ Felip II: La taverna dels Quatre Cantons :
AQUÍ TROBAREU AL CIUTADÀ K
·
Diumenge, 24 de maig
10:00 h: Diana de dolçaina i tabal pels carrers del nucli antic, a càrrec del grup de dolçainers i tabaleters Sanfaina d’Amposta.
11:00 h: Visita guiada “De quan Amposta va passar de 10 a 40 carrers: ruta urbana”. Durada: 2 hores. Lloc de trobada i guiatge: Museu Comarcal del Montsià.
11:30 h: Enramada pels carrers del nucli antic, a càrrec del grup de dolçainers i tabaleters Sanfaina, grup de dansa Paracota, Marc Guarch i la rondalla.
12:00 h: Els jocs tradicionals, a càrrec d’alumnes del CEIP Soriano-Montagut, amenitzats per l’actuació de la Banda de l’Escola de Música de La Lira Ampostina. Lloc: Pl. Espanya. Tarda:
18:00 h: Visita guiada “De quan Amposta tenia tres ateneus: ruta per les entitats culturals”. Durada: 2 hores. Lloc de trobada i guiatge: Museu Comarcal del Montsià.
19:00 h: Concert a càrrec de la Banda de l’Escola de Música de La Lira Ampostina, amb programa i repertori de primers de segle XX. Lloc: Placeta del Cara-Sol.
··
·
US HI ESPEREM !!!!

2 comentaris:

pati di fusa ha dit...

el trobarem a la taverna, ciutadà??? me'n faig creus!!! jo el vinc a vore fijo!!! em convidarà a cervesa, no? ;)

bon dia a la vila d'ampostaaaaaa!!!

Ciutadà K ha dit...

Ai, no, ja sabia que hi hauria confussió.... no es tracta d'una taverna real, no!!! el que fan de 22 a 00 són són 5 escenificacions (Mercat,Ball,Cosidores,Camàlics i Taverna), per tant, no són REALS, insisteixo: NO SON REALS (no hi haurà ni cervessa, ni beguda, ni res), es simularà una escena de l'època: jotes, cantadors, tavernera i... un client que està FENT BULTO! a la barra de la taverna, aquest sóc JO!! ni parlaré, ni cantaré... però sí que beure, això sí!!! (cassalla i moscatell i aiguardent....bu!)

Vindrà??? què guai!