dijous, 15 d’abril del 2010

ELS 400€ DE CESAR VELASCO BROCA

·
Avui us presento un dels directors més 'marcians' que tenim a la penínsul·la ibèrica. Sí, sí, aquí també en tenim d'això!!. El sr. César Velasco Broca (1978) va ser notícies a finals de l'any passat per tenir a Berlín 1 hora de metratge revelat (16 mm) a l'espera d'aconseguir els 400€ que li manquen per a poder-ho recollir. I és que encara que ell fos el primer director en 36 anys en poder presentar un curt en la Quinzena de Realitzadors de Cannes el 2007 i que hagués gunyat el Gran Premi del Jurat a Slamdance aquell mateix any... el pobre César, ha buscat i perseguit -sense èxit- subvencions públiques per a poder 'tirar endavant' els seus projectes i cansat de no aconseguir-les ha optat pel sistema que us vaig comentar en un post anterior: el Crowdfunding, un sistema 2.0 per aconseguir finançament.
·
Necessita 400€ per a poder continuar el seu debut en el llargmetratge!!! Es tracta del film que començà anomenant-se: 'Noches transarmónicas' coescrit amb Nacho Vigalondo (un altre marcià!!) i que ara s'anomena Aurora. En el que porten filmat podrem veure: 5 minuts de Madrid filmats des dels terrats, 63 petons d'ex-parelles, nen i nenes corren amb 'chubasqueros' grocs, extraerrestres (que, per cert, són la 'marca' de la casa Velasco Broca)...
·
El cinema del sr. Velasco Broca no és un cinema fàcil, ni crispetarie, es tracta d'un cinema 'retrofuturista surrealista' (¡toma ya!), és com un creuament entre Buñuel, Bresson i Lynch (¡ahí es nada!)
·
La trajectòria d'aquest director és molt prometedora i al Ciutadà K avui us ofereixo els seus 3 millors curts. El seu primer curt: Footsy (en Super-8)(1996), sobre la història d'aparellament de dos cavalls morts i -el segon- Kinky Hoodoo Voodoo (en 16mm.)(acabat2004), que explica la història d'una invasió extraterrestre que s'alimenta de nens/es espanyols (curt que va rebre diversos premis i es veié als Festivals de Sitges, Donostia i Marienbad, entre d'altres)... amb aquests 2 treballs -deia-, el sr. Velasco Broca ja s'havia convertit en un dels curtmetratgistes més interessants de la dècada ...


(per veure el Kinky Hoodoo Voodoo cliqueu aquí)
·
Aquest reconeixement inicial en diferents festivals fèu que se li encarregà un vídeo d'educació sexual que s'acabà convertint en el curt: Der Milchshorf (La Costra Láctea)(2002), en el que barreja fetitisme, l'Espanya més folclòrica i alienígenes.



(per a veure la Costra Láctea cliqueu aquí)
·
Intenta sense èxit iniciar una serie de televisió, Las aventuras galácticas de Jaime de Funes i Arancha, publica un llibre: Los naranjos del eterno esplendor.... i realitza alguna col·laboració en el camp del vídeo-art.
·
L'aplaudiment internacional, però, li arribà amb Avant Pétalos Grillados (2007), el seu millor curtmetratge fins al moment. Aquest noi arribarà molt lluny !!!


(per a veure el curt Avant Pétalos Grillados cliqueu aquí)
"Una solución para que el cine europeo llegue a más gente
podría ser aumentar la población mundial;
aunque es probable que la mayoría vaya a ver cine americano"
(César Velasco Broca)

Filmografia de César Velasco Broca:
Noches Transarmónicas. Llargmetratge. 35 mm. (En procés)
Avant Pétalos Grillados. Curtmetratge. 16 mm. B/N. (2007)
Kinky Hoodoo Voodoo. Curtmetratge. 16 mm. B/N. (també conegut com a Saturno al final del verano)
Der Milchshorf: La costra láctea. Curtmetratge. 16mm. B/N. (2002)
Footsy. Curtmetratge. Super-8. Color. (1996)
·

7 comentaris:

Laura ha dit...

que interessant! :) a veure si a la tarda me'ls puc mirar. o a casa, quan em wifo. ahir em vaig wifar i vaig veure en línia el capítol de dimarts. CAFORT! l'han vist ja? CAFORT! CAFORT!

pati di fusa ha dit...

uuuuuuuh, això sí que és bizarro! però de raret i valent, sí senyor! els "marcians" es mereixen tot el nostre suport. de dinerets no els en puc donar, per això. ja em sap greu, senyor velasco broca. però li desitjo molta sort!!!

m'ha encantat la denominació "cinema crispetaire", molt ben trobada! crec que aquest adjectiu sí que el podrien recollir al diccionari! ;)

Ciutadà K ha dit...

Oh, no em pregunti per què però sabia que aquest senyor li despertaria carinyo ... podria dir que l'adjectiu 'cinema cripestaire' és meu, però aquí no mentim, així que es tracta d'una fòrmula 'manllevada' del 'Què Fem?' (quan era un gran suplement ara és una KK)
Ha vis TOTS els vídeos? jo pensava que estaria més que satuada de curts curtets (ji,ji,ji,ji)

Bona tarda!

NUR ha dit...

hola!

Ciutadà K ha dit...

Hooolaaa ... ¿cómo tú por aquí?

juanitooo ha dit...

buff ciutadà aquest senyor està mes "anat" que el nostre amic Svankmajer

Ciutadà K ha dit...

...ai, sí, està molt i molt 'pilla', però el trobo encantador ... i una voluntat de ferro que té, eh???
ens cau bé! i penso que aquests marcians són TAN necessaris ...