divendres, 11 de juny del 2010

DOS FANTASMES PER AL SONAR 2010

·
Els organitzadors de Sónar ja ens han deixat prou clar (any rera any i en porten 16!!) de que són un sac de modernitats, postmodernitats i música avançada... 'lo' que vindria a ser 'lo más de lo más' si vols ser un modernillo com cal. El festival Sónar ja porta acumulats una assistència de quasibé 1.000.000 de persones, impressiona!
·
I, a banda dels continguts del festival, allò impactant cada any són les seves campanyes publicitàries, la seva imatge (sobretot a partir de la edició número 4, la de 1997).
·
Segur que recordeu anteriors fotografies publicitàries o spots: que si els pares reals dels organitzadors (1997), que si Maradona (2002), que si homenatge al tunning (2004), que si bessones amb poders paranormals (2006), que si mascotes amb cap de persones (2008), que si icones de neu en plena primavera (2009) .... imatges d'impacte, iròniques, punteres, inquietants ... resumint: avançades !!.
·
Darrera d'aquestes propostes creatives està Sergio Caballero (també co-director del Sónar)
·
Aquest any -el sr. Caballero- també ho ha brodat! Dos fantasmes dels més clàssics: amb llençols i forats en lloc d'ulls.... Aquest any, però, ho han fet 'a lo grande', a banda de les fotografies publicitàries i els spots pertinents, de la idea n'han fet un llargmetratge i avui s'ha estrenat en diferents sales de Catalunya. El film s'anomena FINISTERRAE i d'ell ha sorgit tota la imatge del Sónar 2010. És el primer film escrit i dirigit pel sr. Caballero i té com a director de fotografia a Eduard Grau (precedit de la seva espectacular feina a A single man de Tom Ford). El rodatge ha estat quelcom fora del normal: han filmat les imatges, després han fet el guió i, finalment, han afegit els diàlegs en rus !! (¿?), amb fragments com aquest:
-¿Aún vas al psiquiatra?
- Sí. Y tomo la medicación.
- No creo en los médicos
·
Com Don Quixot i Sancho Panza, la seva és una road movie de les de tota la vida de BCN a Santiago de Compostela en cavall o en cadira de rodes... Segons el director es tracta d'un conte i un homenatge al cinema primitiu (jo li veig un aire al cinema d'Albert -marciano- Serra) ... No em direu que tot plegat no és flipant !!!
·
·
·
#################################
En el Sónar 2010 hi podeu trobar: 310 artistes, 275 músics i dj, 26 artistes multimedia, 1.600 professionals de 531 empreses, 810 periodistes de 454 mitjans, 80 concerts, 15 robots, 33 activitats per a infants en el Sónarkids (amb JMO, per exemple)... aquest any posa un peu a Galícia -amb Sónar Galícia- amb 99 artistes i 42 activitats i al setembre Sónar Xicago, el Sónar creu l'Atlàntic i instal·lar sub-seu als EEUU !!
################################

3 comentaris:

juanitoo ha dit...

OOOOOOOO!!!!!!!!
això es fantàstic!!!!!!!!!! si que m'ho va explicar, però costa de imaginart'ho. Aqeusta gent si que en sap...

Ciutadà K ha dit...

Sí, sí... a mi em va flipar !!!

(nosaltres no en sabem, amic Juanitoo???) :P

juanitoo ha dit...

bufff.... ara mha posat amb un compromis...
saber saber... si en sabem, pero no tenim els recursos que te aquesta gent...