dimecres, 14 de juliol del 2010

DISINTEGRATION, UNA OBRA MESTRA DE LUXE !!

Els seguidors/es, fans, entusiastes, col·leccionistes i admiradors/es del mític grup The Cure estem contents/es!!! Per a celebrar els 20 anys de la seva indiscutible obra mestra: Disintegration han decidit treure al mercat una edició Deluxe... però Deluxe autèntica!!

El Ciutadà K es va enamorar per a tota la vida (un amor incondicional que passa per damunt de qualsevol treball del grup poc reeixit...els mitòmans som així!) quan un dia de 1989 va comprar el cassette (original!) de la seva butxaca (crec que fou dels primers) de Disintegration... l'impacte fou brutal! i encara dura 21 anys després.

Des de la primera cançó: 'Plainsong' (d'una èpica corprenedora) fins a la darrera 'Untitled' es tracta d'una música i unes lletres que ens transporten a un món oníric, màgic, nostàlgic, trist a voltes, d'atmòsferes intenses, una simfonia de sintetitzadors... amb joies com The Same Deep Water As You, tot plegat: una meravella!.

Des del primer LP Three Imaginary Boys (1979) aquest grup anglès, veterà entre veterans, no ha parat, amb canvis en els components, en altibaixos en les composicions, però sempre en una estètica coherent i autèntica. Robert Smith sempre ha dit que ells són un grup pop, amb tocs gòtics, amb gotes sinistres... però pop!. En paraules de l'infatigable líder del grup: "És tan trist que a The Cure se li continuiï anomenant gòtic [...] No som categoritzables. Suposo que érem Post-Punk quan vam debutar, però globalment és impossible categoritzar-nos. [...] Jo toco música de The Cure, sigui el sigui el que signifiqui això".

Fins al 2008, The Cure ha editat 13 àlbums d'estudi (el darrer treball porta per títol, precisament, 13:4 Dream), 34 singles i molts recopilatoris i reedicions.

Disintegration era un disc de 12 peces i van aconseguir 5 clàssics: 'Pictures of You', 'Lovesong', 'Lullaby', 'Fascination Street' i 'Disintegration'. El que han fet ara -21 anys després- és remasteritzar les cintes originals de la gravació amb un edició de 3 CD. Aquesta edició Deluxe inclou 44 temes:

DISC 1: El disc original remasteritzat acompanyat d'un llibret de 20 pàgines amb fotografies inèdites i comentaris del sr. Smith sobre el què ha significat aquest àlbum per al grup.
DISC 2: Rarities 1988-1989: versions instrumentals, maquetes originals, i 4 cançons inèdites: 'Delirious Night', 'Noheart', 'Esten' i 'Pirate Ships'
DISC 3: Es tracta del mític concert al Wembley Arena de 1989 (editat en el mini LP Entreat), ara remastetitzat i afegint-hi 4 peces més.

Per aquesta presentació han creat un microsite, espectacular, entreu-hi clicant aquí.

Aquí us deixo amb una de les perles del Disintegration, The Same Deep Water As You en un directe a Berlín... poseu play, tanqueu els ulls i deixeu-vos anar.....
·


3 comentaris:

NUr ha dit...

ufffff......

Vane ha dit...

Bon dia Sr. K!!!!
Realment es un fan incondicional de The Cure!!! De la manera que ho pinta, es que esta de conya aquesta edicio de luxe..??

Ciutadà K ha dit...

Si no els coneixem gaire i els hem escoltat poc... el Disintegration és una disc imprescindible dels The Cure!!

val molt la pena!