divendres, 25 de març del 2011

BALANCE (1989), DELS GERMANS LAUENSTEIN

·
Aquest curt -Balance- fet en stop-motion és de 1989 i va guanyar diversos premis en festivals de tot el món, fins i tot l'Oscar a millor curtmetratge d'animació d'aquell any. Es tracta dels pocs curts que han dirigit els germans Lauenstein -Christoph Lauenstein y Wolfgang Lauenstein, alemanys bessons i nascuts el 1966-, de llarga trajectòria com a realitzadors d'anuncis comercials per a Coca-Cola, Nike, Smarties o MTV. La seva obra està estretament lligada al treball de Svankmajer o els germans Quay.
·
Balance és un crítica salvatge, dura i pintada d'humor negre sobre l'actitud individualista, la manca de cooperació en equip i sacrificar allò col·lectiu per un objectiu propi. De titelles i format senzill per a criticar les bases en les que s'aguanta l'actual sistema polític i econòmic... tots, totes i el món estem en una plataforma inestable, arribarem a treballar algun dia en equip?
·

2 comentaris:

pati di fusa ha dit...

que xulo!!! i en stop-motion, tela.

vaig tard, vaig tard... com el conill d'alícia.

gutten morgen bei ciutadà k!!!

Ciutadà K ha dit...

L'important és arribar benvolgut conillet estressat ... les meves habitacions estan totes obertes ... tan és per quina entris!!

a què mola el curt? diu tant en tan poc...