dijous, 12 de maig del 2011

COMENÇA CANNES 2011

Ahir va començar una nova edició del glamourós Festival de Cinema de Cannes que durarà fins al 22 de maig... com podeu veure en el cartell 'ells' continuen amb aquella classe i aire 'chic' que ha caracteritzat aquest festival des dels seus inicis i que l'ha convertit en referència per als festivals de cinema del món.

L'edició d'aquest any té un aire clarament 'autoral' i es podran veure films molt esperats, començant pel d'inauguració: Medianoche en París, la nova de Woody Allen (i el seu preciós cartell).

Molt esperada és la nova peli del mestre Terrence Malick que presentará El árbol de la vida (amb Brad Pitt i Sean Penn), film que havia de presentar-se en l'edició passada de Cannes però no va estar acabada a temps... així que l'expectativa porta un any coent-se.

Esperadíssima és la incursió de Pedro Almòdovar en el thriller amb gotes de terror de La piel que habito (amb Antonio Bandera i Elena Anaya... ai, què guapa!).

Després de la mal-rotllera Anti-Christ, el geni de Lars von Trier, el director amb més gràcia per a 'torturar' a les seves actrius, el director que no té àvia i es considera el millor director del món... continua en la part fosca de la vida i ens parla de l'apocalipsis a Melancholia (amb Kristen Dunst i Charlotte Gainsbourg).

Feia temps que Nanni Moretti no presentava cap film potent i potser amb Habemus Papam i les complexitats del 'món Vaticà' (eghs!) que ens explica, això s'acaba.

Es presentarà, també, el nou drama social dels germans Dardenne: Le gamin au vélo; la nova del Gus van Sant: Restless, sobre dos amants que esperen la mort; o el nou film del -darrerament també una mica desaparegut- Aki Kaurismaki: Le Havre...

Després de les crítiques rebudes per la baixa qualitat de l'edició passada, el Festival de Cannes s'ha posat les piles per a oferir una programació ESPECTACULAR ... fins i tot, el nostre amic Takashi Miike (sí, Nur el de Ichi the Killer!) està a la secció oficial amb Ichimei (Hara-kiri: death of a samurai), que només amb el títol ja promet emocions fortes i que és un remake en 3D d'un film que guanyà la Palma d'Or en el Festival de Cannes de 1963....


Ai, qui pogués estar a Cannes els propers 11 dies !!!

5 comentaris:

Eva ha dit...

Se m'està fent la boca aigua....

Ciutadà K ha dit...

a què sí?? engrescador tot el que està per venir ...

pati di fusa ha dit...

a mi cannes no em diu res, però sí que tinc ganes de veure moltes d'aquestes pel·lis (a vore si paro de currar ja, hosti!!! perdó): la del woody i la del peeeeeeeeedrooooooo sobretot. i una que deien que era de lo milloret que s'hi ha projectat: "the artist".

m'agrada el cartell del festi! és tan francès...

bon jour chez le citoyen!

Ciutadà K ha dit...

Bonjour, senyoreta!
A mi la cosa aquesta glamourosa de Cannes tampoc em diu massa (mentres no tingui un brot de mitomania, és clar!).
Sí, aquest any la programació pinta mol i molt bé ... nosaltres vam veure l'Allen dissabte (no a Cannes, eh? a Amposta ... que si fa no fa ... :P )
és TAN Allen!! una monada!!

Ciutadà K ha dit...

I no treballi tant, ¡leñe!