dimarts, 29 de maig del 2012

ELS TEUS RECORDS PERDUTS...

_
Amb aquest nom (de fet, en anglès: YourLostMemories) s'ha donat a conèixer una interessant proposta que vam descobrir en el suplement Cultura|s del 11/04/12.  Es tracta de rescatar pel·lícules familiars i/o domèstiques en Super 8 abandonades en mercats ambulants o botigues de segona mà, publicar-les al web i intentar localitzar els seus propietaris.


La idea va sorgir dels senyors Bernat Manzano i Miguel Ángel Blanca (de la productora Boogaloo Films) que col·leccionaven films 'orfes' en Super8 i li van voler donar una utilitat. Viatges, casaments, excursions, capvespres, petons, comunions... principalment, de les dècades dels '70 i '80 del segle passat.

El projecte va arrencar amb subvenció del Ministeri de Cultura com a projecte transmèdia i poc a poc va anar prenent ressó fins al punt de buscar ajudes de l'entorn privat davant la rebuda excel·lent que ha tingut la idea.

El web té 6 apartats diferenciats:
- Películas perdidas: és a dir, aquelles que esperen trobar el seu propietari. Les pelis s'acompanyen d'un vídeo de la persona que l'ha trobat explicant on la va trobar i en quines condicions.
- Películas salvadas: aquelles que el propietari ha identificat com a seves, en alguns casos, s'acompanya un vídeo dels propietaris agraint la troballa.
- Mapa mundi: marquen en el globus terraqui les pelis trobades
- Quienes somos: on ens expliquen el funcionament del projecte, les seus més pròximes i material promocional.
- Montajes especiales: Allà directors/ius de renom han muntat petits films tot utilitzant diferents pel·lícules de les trobades. La sra. Isabel Coixet en mostra una (ja sabeu que ella sempre està a la última!). També han col·laborat: Isaki Lacuesta, Kike Maíllo o Roser Aguilar, per exemple.
- Blog: accés a notícies d'actualitat del projecte, però també de festivals de cinema o la presència a d'altres xarxes socials com facebook o tumblr.


Un projecte entre romàntic, cinèfil i molt vintage... amb esperit reciclador i nosatàlgia pel passat... són pelis que busquen a la seva família... :_(

Aquí us  deixo amb el muntatge que n'ha fet Isaki Lacuesta:


3 comentaris:

nur ha dit...

I dic joooo, I si en lloc se salvar pelis, I gastar-te una porrada de diners fent esta tasca romanticament inutil, invertim més en salvar al gos I al nen, I tots contents!

laura ha dit...

el proyecto entre romántico, cinéfilo y vintage? jajajja no no, romántico 100%
pero mola!

Ciutadà K ha dit...

je,je,je,je ets la pera, Nur, què poc romàntica!!

sí, romàntico y xuli... ¡me encanta!