dijous, 13 de febrer del 2014

ELS MILLORS DISCOS DEL 2013

_
No ens les donarem ara de crítics musicals, però estic tan d'acord en l'elecció dels 13 millors treballs musicals de l'any passat que n'ha fet el crític musical de La Vanguardia -el sr. Esteban Linés- que he pensat compartir-ho. Si no els coneixem... a descobrir-los s'ha dit! Jo em quedo molt especialment amb 4 d'aquests: Arcade Fire / Bowie / Daft Punk / Jame Blake.
 
REFLEKTOR (Arcade Fire): Un sòlid nou pas d'un grup imprescindible de la música actual: més ballables, més èpics, més intensos.
THE NEXT DAY (David Bowie): Més de 10 anys sense publicar i aquest disc ens demostra perquè el sr. Bowie és un mestre.
RANDOM ACCESS MEMORIES (Daft Punk): El 'misteriós' duet francés presenta tot un homenatge a l'electrònica dels '70, electrònica de caire humà.
OVERGROWN (James Blake): El sr. Blake és hipnòtic per a mi i les seves peces em fan planejar. Aquest és un treball rodó més Blake que mai.
YEEZUS (Kanye West): Ritmes rebuscats i samplers d'impacte per a embolcallar la veu pseudo-rapera del sr. West.
TROUBLE WILL FIND ME (THE NATIONAL): La veu profunda i hipnòtica del seu cantant acarona peces íntimes i a l'hora èpiques.
PUSH THE SKY AWAY (NICK CAVE & THE BAD SEEDS): Veu intensa marca 'nick cave' per a cançons elegants, madures i poètiques.
VICTORIA MISTICA (TRIANGULO DE AMOR BIZARRO): L'estil accelerat i contundent del grup gallec deixa espai per al pop més digerible.
SENSACION TERMICA (KIKO VENENO): Un disc que trenca amb la tradició del veterà artista: intensitat, electricitat i ritmes intensos.
ALMAS GEMELAS (LUZ): Luz retorna als patrons més rockers amb els que va iniciar la seva carrera musical.
ATLETES, BAIXIN DE L'ESCENARI (MANEL): Disc madur, reflexiu, menys folkie, menys amable que l'anterior. Els Manel no es conformen.
MUSICA DE CONSUM (ELS SURFING SIRLES): Neopunk fet a casa d'un grup que va desaparèixer després d'aquest disc, després de morir el seu guitarrista.
LA FIGURA DEL BUIT (EL PETIT DE CAL ERIL): Van començar fa només 4 anys amb un aire marcadament 'rural' i naïf, ara maduren amb grans col·laboracions i aires més jazz.
 
Aquí ús deixo la llista d'Spotify amb els 13 treballs...