dimarts, 11 de febrer del 2014

PREMIS GOYA 2014: DE BEATLES I DE BRUIXES

_

Diumenge a la nit es van entregar els premis Goya 2014. Fou la seva 28ena. edició. De la quiniela que m'havia fet de 12 premis (els més importants) n'he encertat un 41%, certament, no arribo ni a la meitat... però és que els premis al darrer film de David Trueba -Vivir es fácil con los ojos cerrados- han estat, per a mi, tota una sorpresa.
 
Dues pelis foren les grans triomfadores: La brujas de Zugarramurdi (amb 8 premis de 10 nominacions), incloent el premi a millor actriu secundària a Terele Pávez (ja era hora!) i Vivir es fácil con los ojos cerrados (amb 6 premis de 7 nominacions). La primera, va recollir els principals premis tècnics; la segona, els principals premis artístics i els premis grossos: millor pel·lícula i millor director. La història real del mestre d'anglès, el sr. Juan Carrión de 84 anys (present a la gala assegut al costat de David Trueba)  que va viatjar fins a Almeria per a conèixer al sr. Lennon l'any 1966.
 
La gran perdedora? La gran familia española, que sortint amb 11 nominacions, només aconseguí 2 premis: millor actor secundari (Roberto Álamo) i millor cançó.
 
Després de 5 nominacions sense èxit, el sr. Javier Cámara ha aconseguit aquest any el reconeixement de l'Acadèmia amb el premi al millor actor. Bravo!
 
La que jo considerava com a gran favorita -La herida- va recollir el premi cantat a la millor actriu i millor direcció novell. Es tracta d'una de les pel·lícules més arriscades de l'any passat.

Podeu veure tota la relació de premis aquí.
 
Genial, reflexiu, directe i contundent el discurs de David Trueba... aquest xicot és una meravella!
 
Vergonyosa l'actuació musical -cada any és pitjor!- del presentador -aquest any li ha tocat a Manel Fuentes- amb uns quants actors i actrius molts voluntariosos/es però de pèssima gràcia vocal.... :(
 
Ara, a esperar els Oscar!!