dimarts, 13 de novembre del 2018

EL SR. SHIGETAKA KURITA, INVENTOR DELS EMOJIS


Resultat d'imatges de emojis originales de SHIGETAKA KURITAD'aquí uns decennis segur que a les generacions futures els sorprendrà que els emojis hagin estat creats per algú alguna vegada; de tan omnipresents, algú podria pensar que sempre han existit.

L'any 1999, la companyia telefònica Nippon Telegraph and Telephone Corporation li va encarregar al sr. Shigetaka Kurita -dissenyador de l'empresa- que expressés estats emocionals i situacions amb el mínim de caràcters. En aquell moment, el sr. Kurita tenia 26 anys i va crear un total de 176 pictogrames en 5 setmanes, es va inspirar en el manga. La paraula 'emoji' ve del japonès e (imatge), mo (escriure) i ji (caràcter). 

La idea fou tan potent que s'estengué i es multiplicà de forma universal fins arribar als 1.500 que ofereix Whatsapp o els més 2.600 que disposa Unicode (llista estandaritzada i reconeguda internacionalment). I el més curiòs és que el sr. Kurita no té ni el copyright de l'obra i des 

L'impacte és tan gran, que molta gent ja parla d'un nou idioma més enllà de cultures, idiomes i fronteres... és com si fos el nou 'esperanto' digital. Fins i tot, el MoMA de Nova York ha incorporat en la seva col·lecció el conjunt d'emojis original del sr. Kurita.

Jo en sóc fan! llarga vida als emojis!

1 comentari:

Sergi ha dit...

I tant, un llenguatge nou i visual, una manera d'entendre'ns més enllà de l'idioma. Està clar que en algun moment es devien crear, però era difícil pensar que havia estat un sol paio qui va polir la idea i va crear els primers.