dijous, 21 de març del 2019

'A CIAMBRA' AL CINE-CLUB LA RAPITA



La propera pel·lícula que us oferim al Cine-Club La Ràpita ve carregat de premis: David di Donatello a la Millor Direcció i Millor Muntatge, Millor Actor al Sevilla, Premi Label Europa Cinemas a la Quinzena de Realitzadors de Canes i Premi del Públic en el D'A; precisament, la projecció vindrà acompanyada de la presentació de Jordi Brunet, responsable de producció i coordinació d'espais del D'A Film Festival.


A Ciambra de Jonas Carpignano és la història d'una família gitana romanesa de Calàbria a la que pertany Pio, un jove de 14 anys que veu com els líders d'aquesta comunitat/família 'desapareixen'... es tracta d'una història d'iniciació i del procés del jove per a fer-se adult quan els teus referents es dediquen a la delinqüència més o menys organitzada. Film amb aire de documental, altament naturalista, hereva del neorrealisme i amb unes gotes de thriller (no per atzar el film té al sr. Martin Scorsese com a productor executiu). Un espai geogràfic centre neuràlgic de la immigració nord-africana que proporciona més variables dramàtiques a la història.

El sr. Carpignano va enlluernar amb el seu film debut Mediterranea (2015) i en aquest segon film adquereix una maduresa que el situa com un dels autors/directors europeus que hem de tenir en compte. 

Us esperem aquest diumenge !!