dimecres, 6 de març del 2019

'KATALIN VARGA' AL CINE-CLUB LA RAPITA


El CineClub La Ràpita, fa la seva aportació a les reivindicacions al voltant del 8 de març, Dia Internacional de les Dones programant una pel·lícula inèdita a les pantalles comercials de la penínsul·la gràcies a la iniciativa FilmoXarxa de la Filmoteca de Catalunya.

Katalin  Varga (2009) fou el debut en el llargmetratge de Peter Strickland amb una co-producció de Romania, Hongria i Regne Unit. El film és una història de venjança però també de violència masclista, de l'immens poder que té el patriarcat i de les conseqüències d'una moral opressora. El film, realitzat amb pocs recursos i amb actors i actrius no professionals és un film dur, sec, buidat d'ornaments per parlar-nos d'una història contundent i amb una punyent interpretació femenina de la sra. Hilda Péter. Un atmòsfera enrarida i pertorbadora travessa tot el film. Un thriller amb aires experimentals.

Amb aquest film, el sr. Strickland va rebre el premi a Millor Director Revelació en els Premis de Cinema Europeus o l'Ós de Plata-Millor contribució artística en la Festival de Berlin, entre d'altres.

La podrem gaudir demà DIJOUS a les 20:30 a l'Auditori Sixto Mir de La Ràpita amb la presència d'Eli Cabanes Leon, treballadora del SIE, que ens explicarà el servei que ofereixen donant suport a les dones víctimes de violència masclista.