dimarts, 23 de juliol del 2019

A CAÇAR GAMBOSINS !! - PROJECTE XYZ 2019



El gambosí és un mot que fa referència a un animal (imaginari?) -que sempre va acompanyat de la locució 'caçar' o 'pescar'- propi de territoris de Vinaròs, Tortosa i Mallorca. La gent de les Terres de l'Ebre en algun moment de la nostra vida hem caigut en el parany 'gambosí'.

Resultat d'imatges de lo gambusi albert gusiDoncs bé, l'artista Albert Gusí ha aprofitat aquest animal i l'ha situat en el lloc escollit per al concurs XYZ d'enguany. XYZ -que organitza Lo Pati juntament amb l'Ajuntament d'Amposta- és una convocatòria d'art públic i instal·lacions singulars a les Terres de l'Ebre, aquest any el lloc escollit ha estat Els Ullals de Baltasar; per tant, les obres/instal·lacions proposades s'havien de situar en aquest espai entre màgic i romàntic. De les 17 obres rebudes 3 van quedar finalistes i per votació popular la proposta Lo Gambusí va ser la guanyadora amb un 42% dels vots.

Dotze càmeres instal·lades al voltant d'un dels ullals de Baltasar vigilarà des d'aquest dissabte 27/07 i fins al 15/09 la possible presència d'aquest ésser mitològic. 

Segons ha explicat el sr. Gusí, fa uns mesos, documentant-se per un altre projecte en els mateixos ullals, la seva càmera va captar la presència del que podria ser un gambusí emergint de l'aigua dels Ullals... i confiar, amb l'ajuda del públic, tornar-lo a veure i poder-lo caçar.

L'objectiu de la proposta XYZ és lligar l'art al paisatge, de contextualitzar espais naturals amb creacions artístiques i apropar l'art al públic fent-lo sortir dels centre d'art.

Veniu aquest dissabte a les 18:00 a caçar gambosins ????