dimecres, 24 de juliol del 2019

DESCOBRINT LA FOTOGRAFIA DEL SR. SAUL LEITER

Resultat d'imatges de saule leiter

El sr. Saul Leiter, tot i haver exposat el seu treball fotogràfic en el MoMA de Nova York en els anys '50 del segle passat, ha estat més de 50 anys 'oblidat'. Ara diversos llibres i algunes exposicions a 'casa nostra' - a Foto Colectania, per exemple- ens els recuperen.  De fet, fins l'any 2006 el sr. Leiter no va poder publicar el seu primer llibre: Early color.

Resultat d'imatges de saule leiter

Per a molts estudiosos, la fotografia del sr. Leiter està al mateix nivell que la de  Kertész, Brassaï o Cartier-Bresson; molts estan d'acord en que les seves fotografies en color realitzades entre 1948 i 1960 són extraordinàries.

Resultat d'imatges de saule leiter

La seva especialitat és mostrar-nos la vida urbanita de Nova York però d'una forma no sempre fàcil, tocs abstractes, expressionistes, pop, èteries, amb enquadrament fragmentats i jocs amb l'enfocament i el desenfocament... Molts consideren que el que l'artista volia ser és pintor i amb la seva càmera fotogràfica pinta el què veu.

Resultat d'imatges de fotografia saul leiter

El sr. Leiter és un autèntic poeta de la imatge.

2 comentaris:

Sergi ha dit...

No n'entenc massa de fotografia, per això les comparacions que fas amb altres fotògrafs no m'impressionen, ups! Però les fotos que mostres són maques, tenen ànima.

Ciutadà K ha dit...

deixa les comparacions, si tenen ànima és l'important!
gràcies per comentar!