dijous, 29 d’agost del 2019

EUFÒNIC 2019 #1: PÒRTIC


Resultat d'imatges de eufonic 2019 portic

Ja fa 7 anys que l'Eufònic ens acompanya en el remate final de cada estiu. Es tracta d'una cita imprescindible i necessària, diria jo. L'excel·lent programació que ens proposa cada any és impecable i va ampliant terreny, no conformant-se a oferir-nos només actuacions i instal·lacions artístiques.. Eufònic va creixent i creixent.

Del Festival en parlarem la setmana vinent ara toca parla del 'Pòrtic Eufònic' que és un invent per a poder fer més ressó del festival i poder gaudir de més 'dies d'Eufònic'. El Pòrtic Eufònic 2019 serà del 29/09 a 01/09 i se'ns presenta variadet i multiterritorial,  com sempre.

Avui mateix, 29/08 a les 20:00 hem d'anar a l'Esglèsia del Castell d'Ulldecona per a la presentació d' "Ad lib" de l'artista sonor italià Michele Spanghero. Es tracta d'una escultura sonora que sona i reacciona al ritme d'una màquina de respiració artificial. 

Demà divendres 30/08 a les 20:00 al Museu de Tortosa presentació de 'Sense títol' del mestre de la computer music Roc Jiménez de Cisneros, una instal·lació de làsers que remet a la cultura rave

Dissabte 31/08 a les 19:00, a Lo Pati (Amposta) presentació de 'Phase transition' de Kathy Hinde, una instal·lació sonora que pretén despertar la consciència del canvi climàtic global i l'efecte hivernacle. Aquell mateix dia, l'artista Oscar de la Fuente que ha estat com a resident artístic presentarà "Piedras del camino" una subtil reflexió al voltant del camins del Delta i els records sonors.

Per a rematar el Pòrtic de forma espectacular: Diumenge 01/09 a les 19:00 actuació de Los Sara Fontán al Castell de Miravet: violí (amplificat, loopejat) acompanyat de bateria.

Aix, amics i amigues, ganes d'Eufònic !!!