dijous, 12 de setembre del 2019

'LOS TARANTOS' AL CINE CLUB LA RAPITA



Amics i amigues, ens agradi o no, les vacances d'estiu ja ens han deixat...  i la programació del CineClub més guai de les Terres de l'Ebre: el CineClub La Ràpita reprén la seva activitat!.

Aquest vespre, a les 20:30 a l'Auditori Sixto Mir podrem recuperar el clàssic del cinema modern català: Los Tarantos. Pel·lícula de 1963 dirigida per Francesc Rovira-Beleta amb la participació de d'Antonio Gades i Carmen Amaya en el seu repartiment.

Es tracta d'una versió en clau gitana del West Side Story del cinema nord-americà que a l'hora era una versió lliure del Romeu i Julieta de Shakespeare. L'amor impossible entre dos joves de dues famílies enfrontades... un clàssic de la cultura des de que el món és món.

El film de Rovira-Beleta té el valor afegit de mostrar l'estil de vida de la comunitat gitana de Barcelona, poc donada a exposar-se públicament. Actualment, aquest film -tot i ser de ficció- representa una treball gairebé etnogràfic d'uns entorns urbanístics (el barri de 'xaboles' del Somorrostro) i d'un estil de vida desaparegut de la capital catalana arribant a un punt documental que beu directament del neorrealisme italià o el cinema verité francès.

El moment de ball d'Antonio Gades per les Rambles de Barcelona és memorable!

No us la podeu perdre!!