dimecres, 29 de gener del 2020

EL SR. WIM MERTENS AL PALAU DE LA MUSICA CATALANA

WIM MERTENS

Des de que fa anys (molts anys) vaig escoltar l'LP del belga Wim Mertens Maximizing the Audience (1988) vaig quedar-ne pillat i enamorat quan vaig gaudir de les BSO per als films del sr. Peter Greenaway ... des de llavors hem intentat seguir cada nou treball del productiu compositor, cantant, pianista, guitarrista i musicòleg. 

El sr. Mertens porta 40 anys de carrera i 78 treballs discogràfics editats, gairebé 2 discos per any. Al sr. Mertens la inspiració no se li esgota. Precisament, la gira mundial que està realitzant ara és per a celebrar els seus 40 anys de carrera, que inclou un repàs de les peces més rellevants de 1980 a 2020. 

El tour 'Inescapable' amb el que s'ha passejat per tota Europa arribarà aquest divendres al Palau de la Música Catalana i el Ciutadà K hi serà, emocionat i neguitós per poder veure un dels seus ídols musicals... el sr. Mertens es molt gran, amics i amigues!

Resultat d'imatges de maximizing the audienceL'any 1980 el sr. Mertens va començar a compondre música mentre treballava com a musicòleg i productor de ràdio. El seu primer treball discogràfic fou For Amusement Only, una gravació electrònica que fou utilitzada, exclusivament, com a so per a les màquines de pinball. Des de d'aquest primer treball no ha parat -diria que de forma compulsiva- de compondre peces per a diferents instruments, composicions vocals i orquestres simfòniques. Els seus directes han viatjat per tot el món oferint diverses modalitats: piano i veu, duos, trios o quintets de corda, però també orquestres simfòniques.

L'àlbum 'Inescapable' que va ser editat el novembre de 2019 és un set recopilatori d'edició limitada amb 4CD que inclouen 61 composicions, amb 10 peces inèdites i 2 noves. El sr. Mertens ha triat aquestes peces de les 717 que ha arribat a compondre. 

El que podrem gaudir aquest divendres, doncs, seran peces d'aquest 'recopilatori' més algunes del seu pròxim treball: 'The Gaze of the West', intepretades per ell més 6 músics més. 

Així doncs, amics i amigues, no cal que us digui que divendres m'ho passaré bé, molt bé amb el meu vell amic Wim ...