dimarts, 28 de gener del 2020

SR. JOSEP PUJOL I CODINA, INVENTOR DE LA PANTERA ROSA

Resultat d'imatges de josep pujol i codina
(1932-2019)

Fa un parell de mesos moria el sr. Pujol i Codina, veí de Castellar del Vallès però nascut a Sant Vicenç de Castellet. Tot i que el nom potser no us diu gran cosa a ell li hem d'agrair els bons moments passats mentre assaboríem una Pantera Rosa, aquell pastisset deliciós de color rosa i comercialitzat per Bimbo. El sr. Josep Pujol i Codina en fou l'inventor.

El mateix any que naixia el Ciutadà K -1973- el sr. Pujol, que treballava com a químic a la fàbrica de Bimbo de Granollers, mentre feia proves barrejant pastissets Bucaneros (un altre gran clàssic juntament amb el Tigretón), posant xocolata blanca fosa i colorant li va sortir un color rosa ... en aquella època l'empresa havia comprat una llicència del personatge de la Pantera Rosa i, així, per casualitat, com bona part dels invents, va néixer LA PANTERA ROSA, l'esmorzar/berenar de la infància.

Resultat d'imatges de el primer pantera rosa pastelitoEl sr. Pujol feia 6 anys que havia entrar a la Bimbo, al departament d'Innovació de la planta de Granollers. El més curiós és que ell no volia que aquest invent tirés endavant, sembla ser que en aquella època, en les reunions mensuals que tenien amb el Dept. de Màrqueting, els 'inventors' havien de presentar 3 propostes, el sr. Pujol va acompanyar el pastisset de la Pantera Rosa (que encara no es deia Pantera Rosa, és clar) amb 2 propostes de pastisset més, un el va batejar com a Telebimbo i era el que ell volia que acceptessin els de màrqueting, per aquest motiu va fer la Pantera Rosa 'ben fastigosa' ... quan es tracta de menjar 'marranades' aquesta variable cal tenir-la en compte i lo 'fastigós' atrau ... 

A diferència d'altres productes que han anat desapareixent la Pantera Rosa continua al peu del canó i està present en supermercats i botigues d'arreu del país; creant, fins i tot, aliances amb d'altres pastes com el Donut, podent trobar donuts de Pantera Rosa.

Pels dolços moments que ens ha fet passar, descansi en pau, sr. Pujol i gràcies!


1 comentari:

Pons ha dit...

11 de cada 10 nutricionistes no recomanen aquest atemptant terrorista contra la salut