dijous, 9 de gener del 2020

PREMIS GLOBUS D'OR 2020


Resultat d'imatges de premios globos de oro 2020


La matinada del diumenge al dilluns va tenir lloc la gala d'entrega de premis dels Globus d'Or, els premis que atorga l'Associació de la Premsa Estrangera a Hollywood. Fins fa uns anys era considerada l'avantsala dels Oscar, és a dir, que els premis que s'entregaven als Globus es podien repetir als Oscar, des de fa uns anys aquest efecte avançament s'ha acabat en quant van canviar la data d'entrega... el que sí que continua sent és com el germà petit dels Oscar, els secundaris, quan molts cops la gala i l'entrega de premis és més àgil, dinàmica, polèmica i entretinguda que la dels Oscar.

La 77ena. edició dels Gobus d'Or la va tornar a presentar Ricky Gervais i el seu humor contundent (censurat en diverses ocasions) amb perles com: "El Irlandés es increíble. Muy larga, eso sí" o "La mayor parte de las películas nominadas son muy malas". Moment graciòs quan mr. Pitt i mr. Dicaprio sortiren a presentar un premi i el majo de Brad li diu al company: "Yo hubiera compartido la tabla contigo" (referint-se al final de Titanic). En general, però, fou una gala sosa i en poca xispa en la que el desastre d'Austràlia estigué present en diversos parlaments i el discurs anti-Trump de la gran Patricia Arquette en recollir el seu premi o el de Michelle Williams en la mateixa línia però enfocat cap als drets de les dones.

El director de 'Parásitos', el coreà Bong Joon-ho li dedicà unes paraules al seu 'company de nominació' com a Millor Pel·lícula Estrangera en recollir el premi: Pedro Almodóvar amb 'Dolor y Gloria' afirmant que "Solo ser nominado junto a Almodóvar ha sido un honor". 

Curiós que el film guanyador com a Millor Pel·lícula d'Animació ('Mr. Link. El origen perdido') hagi estat un dels 'fracasos' de l'any però era l'única de les 5 nominades que no era cap segona part ni remake (estaven nominades El Rey Leon, Toy Story 4, Frozen 2 i Como entrenar a tu dragón 3) i d'una productora petita -Laika- amb un film fet en clàssic stop-motion.

Destacables els Premis honorífics a Ellen DeGeneres i a Tom Hanks.

Pel que fa a premis: a cinema, força repartits, però els més importants concentrats en 2 films: 'Erase una vez... en Hollywood' (amb 3 premis) i '1917' (amb 2); els de televisió encara més repartits entre 'Fleabag', 'Chernobyl' i 'Succession' (empatats a 2 premis cadascuna).

Sembla ser que el film bèlic, immersiu i virtuòs del sr. Sam Mendes té punts de ser considerada la millor peli de l'any que ha acabat, per a ella fou el premi a Millor Peli Dramàtica i Millor Direcció. Compartint pòdium amb el sr. Tarantino que rebé els premis a Millor Peli de Comèdia o Musical, Millor Guió o Millor Actor Secundari. 

Merescudíssim i imprescindible premi a Joaquin Phoenix per la interpretació de l'any per 'Joker'. Incomprensible el premi a Taron Egerton per 'Rocketman' repetint el moment Malik-Mercury de l'any passat però la interpretació del segon fou francament superior. Curiós el premi a Actriu Secundària a la sra. Laura Dern com a advocada en una de les millors pelis de l'any: 'Historia de un matrimonio'. Poc d'acord amb els premis a Fleabag com a millor sèrie de comèdia i millor actriu, penso que és una sèrie molt sobrevalorada. 

Els grans perdedors: 'El irlandés' del mestre Scorsese, en concret i Netflix, en particular, sent la plataforma perdedor en aquests premis. 

Llista de premiats:

Premis de cine

- Mejor drama:   1917 

- Mejor comedia:   Érase una vez en Hollywood

- Mejor dirección: 1917
- Mejor actriz en drama: Renée Zellweger, Judy 
- Mejor actor en drama: Joaquin Phoenix, Joker 
Mejor actriz en comedia o musical: Awkwafina, The Farewell 
Mejor actor en comedia o musical:  Taron Egerton, Rocketman 
- Mejor actriz de reparto:   Laura Dern, Historia de un matrimonio 
- Mejor actor de reparto:  Brad Pitt, Érase una vez en Hollywood 
- Mejor guion:  Érase una vez en Hollywood 
- Mejor banda sonora: Hildur Guonadottir, Joker 
- Mejor canción: "(I’m Gonna) Love Me Again,” Rocketman 
- Película de habla no inglesa:   Parásitos 
- Mejor película de animación:  Mr. Link. El origen perdido 

Premis TV

- Mejor drama: Succession 

Mejor comedia o musical: Fleabag 
- Mejor actor en drama: Brian Cox, Succession 
- Mejor actriz en drama:  Olivia Colman, The Crown 
Mejor actriz en comedia o musical:  Phoebe Waller-Bridge, Fleabag 

- Mejor actor en comedia o musical:  Ramy Youssef, Ramy 

- Mejor miniserie o película hecha para television: Chernobyl 

Mejor actor en miniserie o película hecha para televisión:  Russell Crowe, The Loudest Voice 
- Mejor actor de reparto: Stellan Skarsgard, Chernobyl

- Mejor actriz de reparto:  Patricia Arquette, The Act