dilluns, 30 de març del 2020

EL #JOEMQUEDOACASA DE L'ART


Los protagonistas del cuadro 'Nighthawks', de Edward Hopper, también se han quedado en casa

Aquest quadre és un dels més famosos del sr. Edward Hopper, Nighthawks de 1942. Bé, exactament aquest no és, ja que el quadre original és el que teniu aquí: 

'Nighthawks', de Edward Hopper

Sí, han desaparegut els protagonistes. Es tracta d'un retoc, fet amb photoshop, que forma part de la iniciativa artística 'Mándalos a casa'. Suposem que les noves indicacions, més estrictes,  en quant al confinament farà que més gent es quedi a casa... però quan va començar la quarentena moltes eren les persones que feien poc cas a les recomanacions de quedar-se a casa. Davant d'aquest fet, el creatiu Tony Conceptfarmer i l'experta en marketing Helena Juan han engegat aquest projecte a Instagram: fe desaparèixer els protagonistes d'obres artístiques reconegudes com una forma de conscienciar a la població de que ens hem de quedar a casa si volem controlar l'impacte de la pandèmia. Així, obres com 'Nighthawks', 'Chop suey', 'La gitana durmiente', el 'Guernica', las 'Meninas' ... o la 'Terrassa de cafè per la nit':

El DESPUÉS de 'Terraza de café por la noche' de Van Gogh

veuen com els personatges desapareixen del quadre, provocant un efecte estrany en l'espectador, com d'obra inacabada. La idea és transferible al Cinema, aquí està l'icònic fotograma de Joker de les escales ... però sense el Jóker, que ha decidit #Quedar-seAcasa

El 'Joker' DESPUÉS

1 comentari:

Sergi ha dit...

Qualsevol iniciativa és bona si es tracta de conscienciar a la gent. Ja havia vist algun dels quadres que cites sense els seus protagonistes, l'efecte de veure aquest canvi en unes imatges tan i tan icòniques és certament curiós.