dimecres, 15 de juliol del 2020

SITGES 2020 #1: IMATGE, TEASER I PRIMERES PELIS CONFIRMADES



Fa mesos, molts, que creuem els dits per a que el Festival de Sitges 2020 sigui una realitat. Crec que ningú ho veu clar, ni la mateixa organització; però, mentrestant, hem d'intentar comportant-nos amb normalitat, la màxima possible i això implica fer la roda de premsa clàssica de presentació de l'edició d'enguany i parlar del Sitges 2020 com una realitat ... no serem nosaltres qui els portem la contrària perquè de ganes en tenim, i moltes!!

A la roda de premsa d'ahir al migdia el sr. Angel Sala (director) i la sra. Mònica García (presidenta) es van desvetllar una bon grapat de títols que formaran la programació del Sitges 2020.

Per començar, sabem que el leitmotiv de l'edició d'enguany girarà al voltant del film El Gabinete del Doctor Caligari (1920) clàssic fundacional de l'expressionisme alemany -dirigit per Robert Weine- que aquest any celebra el seu centenari. Es tracta de la primera pel·lícula del gènere fantàstic de la Història del Cinema. Tindrem retrospectiva de films que beuen d'aquest clàssic, com El proceso d'Orson Welles, entre d'altres encara no anunciats. 

Ja sabem el film d'inauguració: 'Malnazidos', film d'acció zombi dirigida per Javier Ruiz Caldera i Alberto Toro situada en plena Guerra Espanyola de '36 protagonitzada per Miki Esparbé, Aura Garrido, Luis Callejo, Álvaro Cervantes i María Botto. 

Altres títols rellevants: Peninsula (la seqüela de Train to Busan, el trepidant film vist al Sitges 2016 premiat amb millor direcció per Yeon Sang-ho); Relic (debut de la sra. Natalie Erika que va sorprendre a Sundance, amb Emily Mortimer); The Show (de Mitch Jenkins escrita per Alan Moore); Jumbo (de Zoé Wittock); The Silencing (de Robin Pront amb Nikolaj Coster-Waldau); The Sputnik (representació russa d'Egor Abramenko); La nuée (de Just Philippot); Comrade Drakulich (hongaresa de Márk Bodzsár); No matarás (la nova de David Victori amb Mario Casas); La vampira de Barcelona (de Lluís Danés amb u repartiment de luxe: Nora Navas Sergi López, Francesc Orella, Bruna Cusí o Roger Casamajor); Los que vuelven (de Laura Casabé).

I pel que fa als clàssics, podrem revisitar: El hombre elefante de David Lynch que celebra els 40 anys (en 4K); Desafío total, el clàssic de Paul Verhoven que fa 30 anys (en 4K). 

Homenatges al sr. Kubrick (un ídol del director del festival)  amb el documental Kubrick by Kubrick (de Gregory Monro) i a Bruce Lee amb el documental Be water (de Bao Nguyen).

A la secció més Z, el Brigaddon, premi per a Manuel de Blas, actor habitual en el fantàstic d'aquest país en els anys '50 i '60 del segle passat.  

Aquí teniu el -trepidant i emocionant- teaser dels Sitges 2020 ... no deixeu de creuar els dits ...