divendres, 25 de setembre del 2020

'SMUGGLING HENDRIX' AL CINECLUB LA RAPITA


Aquest diumenge tenim una nova sessió del CineClub La Ràpita, un film de la Filmoxarxa, una iniciativa de la Filmoteca de Catalunya i l'Associació de CineClubs de Catalunya que ens permet programar films que no han estat estrenats a l'estat espanyol i tingut rellevància a nivell internacional. Aquest és el cas d''Smuggling Hendrix' (2018) del sr. Mario Piperides.

Després de dirigir 2 curtmetratges i 1 documental el director Mario Piperides realitzà el seu primer llargmetratge de ficció recuperant el tema del seu documental: l'invasió turca d'una part l'illa de Xipre l'any 1974 i l'impacte que ha tingut aquest fet en la Vida d'aquest petit país. 

'Smuggling Hendrix' és una còmedia dramàtica sobre un músic que no està passant pel seu millor moment: està arruïnat, no pot sobreviure amb la seva professió de músic, el persegueixen els deutes i la seva novia l'ha deixat... fart de tot vol abandonar Xipre per a marxar als Països Baixos però la situació se li complica quan el gos de la seva ex- (al que encara cuida) s'escapa i va a parar a la zona de l'illa ocupada per Turquia i les dificultas burocràtiques i administratives que tindrà per a recuperar-lo. 

Es tracta d'una comèdia dramàtica que partint d'una història senzilla ens parla d'un problema històric que fa 44 anys que dura. Amb sentit de l'humor posa en evidència que sovint ambdós societats enfrontades comparteixen més coses de les que es pensen. 

Basat en un fet real, el film vol ensenyar al món un conflicte que ja fa massa anys que dura i al que se li hauria de trobar una solució. Un intent de destruir murs i barreres que impedeixen entendre'ns i plantejar el respecte a la diferència com l'única forma de ser humans i amb la que es solucionarien molts dels problemes actuals... com el de Xipre.

Us esperem aquest diumenge!