dimecres, 30 de desembre del 2020

EL SR. JEAN-MICHEL JARRE PER CAP D'ANY

La capital de França, per a la nit de Cap d'Any, oferia un espectacle de focs artificials espectacular i tradicional. Aquest any, però, donades les circumstàncies han decidit aparcar els focs i deixar pas a una idea innovadora protagonitzat per un dels seus francesos més il·lustres: el sr. Jean-Michel Jarre. Les persones que fa temps que seguim al compositor de Lió sabem que les seves actuacions poden ser moltes coses, però discretes i senzilles, mai. Els seus shows en diferents parts del món, des de Mèxic fins a Egipte, donen compte d'un sentit de l'espectacularitat i barroquisme pocs cops vistos dalt d'un escenari... de fet, el concepte 'escenari' -quan es parla del sr. Jarre- és quedar-se curt, tenint en compte que va ser capaç d'incloure tota la ciutat de Houston en un dels seus concerts més emblemàtics. Les seves propostes són una autèntica experiència visual i sonora. 

En paraules del mateix artista, amb aquesta actuació vol enviar un missatge d'esperança per al 2021 i celebrar el canvi d'any d'una manera 'futurista i festiva'. Es tractarà d'un concert de 45 minuts de durada que tindrà lloc en una Catedral de Notre Dame virtual -ja que l'original està en procès de restauració després de cremar-se l'abril de l'any passat. Tot i això, han volgut escollir Notre Dame com a símbol de força, patrimoni mundial com a espai rellevant dins l'imaginari col·lectiu. L'espectacle l'organitza l'Ajuntament de París amb la col·laboració d'UNESCO.

El concert començarà a les 23:25 el 31 de desembre i acabarà a les 00:05 de l'01 de gener. Es podrà seguir de forma gratuïta a les plataformes de Youtube, Facebook o VRChat. Porta per títol 'Welcome to the other side' amb l'intenció de que qualsevol persona per aïllada que estigui (per la pandèmia o per geografia) hi pugui accedir. La forma de gaudir-lo no pot ser més diversa: innovadora mitjançant la realitat virtual, poder-lo gaudir com un concert live des de qualsevol dispositiu, emissió d'audio en directe per France Inter (ràdio pública francesa) i transmissió en directe pel canal de notícies BFM París. Un cop finalitzat, a les 0:15 serà publicat en les principals plataformes  d'streaming.

Com no pot ser d'una altra manera, l'experiència serà un viatge virtual cap a les atmosferes de fantasia que és capaç de generar el sr. Jarre, amb clàssics com Oxygene o Equinoxe. De fet, el que es veurà és una recreació virtual: el sr. Jarre estarà en un estudi pròxim a Notre Dame i veurem el seu avatar actuant dins de la Notre-Dame virtual. El sr. Jarre no ha creat música específica i nova per a l'espectacle sinó que escoltarem clàssics de la seva discografia.

Donem la benvinguda al 2021 acompanyat del mestre Jarre !!

2 comentaris:

artur ha dit...

Segur que serà tot un espectacle !!
Últimament li havia perdut el fil a aquest músic, serà un plaer veure'l de nou !!
Bon Any 2021 !!!

Ciutadà K ha dit...

Doncs el sr. Jarre està més actiu que mai ... no para!
Bon any, Artur !!